Началникът на Главното управление на украинското разузнаване (ГУР) ген. Кирило

...
Началникът на Главното управление на украинското разузнаване (ГУР) ген. Кирило
Коментари Харесай

Разузнавачът №1 Буданов: Дроновете, с които унищожихме самолетите в Псков, ги изстреляхме от руска територия


Началникът на Главното ръководство на украинското разузнаване (ГУР) ген. Кирило Буданов ненадейно съобщи, че безпилотниците, с които беше ударена авиобазата в Псков, са били пуснати от територията на Русия.

В коментар за изданието The War Zone той съобщи ясно: „ Ние работим от територията на Русия “. Но отхвърли да посочи дали украински военни са изстреляли дроновете, или съветски партизани, симпатизиращи на Украйна.

Според Буданов при този удар са били унищожени изцяло 2 транспортни самолета Ил-76, а още 4 тежко развалени. Именно Ил-76 се употребяват за превозване на военни товари и десантни елементи, струlат милиони долари и са доста скъпи за армията на агресора.

Резервоарите за гориво на този вид самолети са ситуирани в горната част на фюзелажа и в крилете – точно тези секции особено са атакували украинските дронове и по тази причина пожарите са били толкоз мощни.

The War Zone разгласява и сателитни фотоси на военното летище „ Крести “, на които се виждат унищожените самолети. Показа и скрийншот от видео, снимано от инфрачервената камера на един от безпилотниците.

Точно инфрачервеното видео, получено от разузнаването, кара Тhe War Zone да предположат, че украинците са създали своя разработка и че дронът, хвърлящ бомбата, е следен от оператор някъде на земята.

Дронът-камикадзе самичък търси задачата по заложени координати и нападна, когато самичък реши. И другите известни до момента безпилотници-бомбардировачи нямат оператор. Но този, който унищожава самолета на летището, явно до последния миг се ръководи от човек и то не от 700 километра. Това свидетелства освен че дроновете са изстреляни от територията на Русия, както твърди Буданов, а освен това – може би са изхвърчали напълно покрай летището, считат от Тhe War Zone.

Преди два дни президентът Володимир Зеленски заяви персонално, че Украйна е поразила с ново оръжие цел на 700 километра от границата си. Той не посочи задачата, само че медиите незабавно я свързаха с летището в Псков, тъй като то е отдалечено на 700 километра, прецизира БиБиСи.

Руските пропагандисти и провоенни телеграм-канали допуснаха, че дроновете по Псков са пуснати от околните Балтийски страни, само че на никое място не се появи пътвърждение на тази информация.

От Кремъл не дадоха отговор на въпроса от кое място е тръгнала офанзивата. „ Това е работа за нашите военни специалисти – да пресмятат от кое място “, сподели сбито прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР