Началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Генщаба на руските

...
Началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Генщаба на руските
Коментари Харесай

Почина най-големият враг на Скрипал

Началникът на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Генщаба на съветските въоръжени сили генерал-полковник Игор Коробов умря на 63-годишна възраст, оповестиха от Министерството на защитата на Русия.

Игор Коробов, който е роден на 3 август 1956 година, умрял „ след тежко и дълготрайно боледуване ”.

Завършвайки най-реномирани съветски военни учебни заведения и академии, Коробов работи във военното разузнаване от 1985 година на разнообразни длъжности в ГРУ, владее няколко непознати езика. Назначен е за шеф на ГРУ с декрет на съветския президент от януари 2016 година, като в същото време е и заместник-началник на Генералния щаб. Награден е с доста ордени и медали. Семеен е и има две дъщери.

В известието на министерството се споделя, че починалият военачалник е „ забележителна персона, правилен наследник на Русия и родолюбец на своята татковина ”.

ГРУ е най-известната съветска разследваща работа на Запад, упреквана за поредност от дръзки офанзиви. Именно нейни чиновници бяха упрекнати от Англия за отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в британския град Солсбъри през март т.г. Русия отхвърля тези обвинявания.

Коробов наред с други чиновници на ГРУ бе в американския санкционен лист поради дейности, които „ подкопават сигурността от страна на съветското държавно управление ”, напомня Ройтерс.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР