Началникът на Генщаба на украинската армия Валерий Залужни заяви в

...
Началникът на Генщаба на украинската армия Валерий Залужни заяви в
Коментари Харесай

Украйна: Фронтът край Бахмут се стабилизира

Началникът на Генщаба на украинската войска Валерий Залужни съобщи в събота, че украинските сили отблъскват сполучливо съветските войски в дългата и изтощителна борба за град Бахмут , а английското военно разузнаване споделя, че Русия наподобява минава към отбранителна тактика в Източна Украйна, предава Асошиейтед Прес.

" В региона на Бахмут е най-сложно. Благодарение на титаничните старания на отбранителните сили, обстановката се стабилизира ", сподели Залужний в обява в " Телеграм ", като даде обобщение на телефонен диалог с адмирал сър Тони Радакин, началник-щаб на защитата на Англия.

Седеммесечната борба за Бахмут, който съветските сили обкръжиха от три страни, е най-продължителната във войната, като Русия разполага там както постоянни бойци, по този начин и бойци от наемническата формация " Вагнер ". Руските сили би трябвало да преминат през Бахмут, с цел да навлязат по-дълбоко в елементи от региона на Източен Донбас, макар че западни чиновници споделят, че

че " нападението на Русия против град Бахмут в Донбас значително е в застой. Това евентуално е на първо място резултат от изключителното безсилие на съветските сили.

Русия евентуално измества фокуса си към два други бранша, което " допуска изцяло връщане към по-отбранителен действен метод след неубедителни резултати от нейните опити да организира обща атака от януари насам ".

Павло Кириленко, губернаторът на Донецка област, където се намира Бахмут, сподели, че един граждански е бил погубен в сраженията в Бахмут в петък , а различен граждански е бил погубен в различен регион на региона. Руските ракети са блъснали през нощта град Краматорск, само че няма потърпевши, сподели Кириленко.

Двама души бяха убити и шестима ранени при съветски обстрел в Херсонска област, оповестиха от локалната администрация.
 ISW: Путин затъва в Украйна
ISW: Путин затъва в Украйна

Русия търси нови свежи сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР