Началникът на генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация

...
Началникът на генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация
Коментари Харесай

Заради неуспехите на Русия в Украйна Шойгу смени командващия на руските сили

Началникът на генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация армейски военачалник Валерий Герасимов е назначен за нов командващ на Обединената група войски на Русия в Украйна.

Със заповед на военния министър Сергей Шойгу досегашният командващ Сергей Суровикин, който е и главнокомандващ на Въздушно-космическите сили на Русия, е заменен от поста командващ и слиза едно ходило по-надолу, ще бъде заместител на новия титуляр, съобщи OFFnews.bg.

За измененията в управлението на специфичната военна интервенция, както евфемистично Кремъл назовава войната в Украйна, заяви в сряда Министерството на защитата на Русия. Според заповедта на Шойгу Герасимов ще има в Украйна още двама заместници.

Това са главнокомандващият сухопътните войски армейски геренал Олег Салюков и заместник-началникът на Генерален щаб на Водоснабдителна система на Русия военачалник полковник Алексей Ким.

От военното министерство на Русия показват кадровите промени не като намаление или промяна на Суровикин, а като „ решение за повишение на равнището на управлението на СВО “. Това съгласно Алексей Ким е обвързвано „ с разширението на мащаба на решаваните в хода на нейното (на СВО, б. р.) осъществяване задания, нуждата от образуване на по-тясно взаимоотношение сред типовете и родовете войски на въоръжените сили, а също по този начин и повишението на качеството на всички типове подсигурявания и на успеваемостта на ръководството на групите войски “.

През октомври 2022 година Шойгу назначи за командващ на Обединената група войски в региона на провеждането на специфичната интервенция Суровикин, който от 2017 година е главнокомандващ на авиацията. Досега генералът, който назовават още " военачалник Армагедон ", в зоната на СВО има в актива или по-точно в пасива си сдаването на Херсон и траялата с месеци борба за Бахмут, както и случая с унищожаването на мобилизираните в постройката на Професионално-техническото учебно заведение в Макеевка.

Ден по-рано съветското министерство на защитата разгласи, че за началник-щаб на Сухопътните войски е назначен освободеният по-рано като командващ на групата войски " Център " ген. Александър Лапин, против който имаше груби рецензии от страна на околните до Путин Рамзан Кадиров и Евгений Пригожин.

От размяната на местата на събираемите сумата не се трансформира, разяснява кадровите разбърквания известният телеграм канал " Рибар ". Бившите военни аналитици на министерството на защитата на Русия, които стоят зад канала, напомнят също неуспехите на Суровкин - ударите по енергийната система на Украйна, които по този начин или другояче не доведоха до цялостния и колапс, решението за прегрупиране на левия бряг на Днепър, проблемите с мобилизираните, нещастието в Макеевка и появяването на " музикантите " в Соледар и Бахмут.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР