Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов

...
Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Иван Несторов
Коментари Харесай

Започват проверки на обезопасяването на строежи

Началникът на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов издаде заповед до всички началници на Регионални отдели „ Национален строителен надзор “ на територията на цялата страна да бъдат осъществени инспекции по повод законосъобразността на утвърдените проекти за сигурност и здраве и инспекции на място на започнатите, само че невъведени в употреба градежи от всички категории. Разпореждането е издадено поради установени нарушавания при обезопасяването на градежите, прецизират от дирекцията.

Заповедта указва при констатиране на незадоволително обезопасяване да бъдат дадени наставления за предприемане в най-кратки периоди на всички възможни съответни ограничения за в допълнение обезопасяване – слагане на защитни мрежи по фасадите, създаване на пешеходни проходи и навеси, монтиране на предпазни заграждения при отворите на шахти и стълбища, подсилване на строителни огради.

При констатиране на позволени нарушавания от страна на виновните участници в строителството неотложно ще бъдат налагани санкции или имуществени наказания по реда на Закона за нарушаванията и наказванията и Закона за устройство на територията, предизвестяват от ведомството.

Необходимо е техническите органи към общинските администрации, без значение от категорията на градежа, да правят предпазен надзор, обвързван с достъпа и външния тип на строителните им ограждения.

От дирекцията напомнят, че е наложително на строителните защитни огради на градежите да има осведомителна табела, в която категорично да е упоменато отговорника/ците за сигурност, здраве и защита на труда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР