Началникът на Академията на Генералния щаб на въоръжените сили на

...
Началникът на Академията на Генералния щаб на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Генерал Зарудницки: Конфликтът в Украйна може да прерасне във война в Европа

Началникът на Академията на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия генерал-полковник Владимир Зарудницки не изключва опцията спорът в Украйна да прерасне в огромен спор в Европа. За това той написа в своя публикация за сп. " Военна мисъл ".

Краят на спора в Украйна няма да значи завършек на борбата сред Русия и Запада. Продължаващият развой на промяна на съществуващия международен ред е обвързван с възходящи несъгласия, чието разрешаване на практика постоянно води до потребление на военна мощ, означи Зарудницки.

Според него не може да се изключи опцията за ескалация на спора в Украйна. Това може да бъде разширение на участниците в „ прокси силите “, употребявани за военна борба с Руската федерация, до широкомащабна война в Европа.

Освен това нараства вероятността страната ни да бъде съзнателно въвлечена в нови военни спорове. Факт е, че Вашингтон и неговите западни съдружници се пробват да запазят своята надмощие по всевъзможен метод. В този подтекст Съединени американски щати се стремят да нанесат „ стратегическо проваляне “ на Русия и да дестабилизират обстановката на нейна територия, означи генералът.

По-рано шефът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин съобщи, че Съединени американски щати и Англия вземат участие в подготовката на силите за специфични интервенции за подривна активност против Русия. Англосаксонците взривиха газопроводите " Северен поток ", а Съединени американски щати основават необятна разследваща мрежа в Украйна и други страни, граничещи с Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР