Началникът на 6-о Районно полицейско управление в Пловдив и трима

...
Коментари Харесай

Шефът на 6-о РУ и трима полицаи са наказани заради рожден ден в заведение в Пловдив |

Началникът на 6-о Районно полицейско ръководство в Пловдив и трима негови подчинени са осъдени с " неодобрение " за период от половин година, като претекстът е несъблюдение на служебните им отговорности.

Това излиза наяве от писмо на вътрешния министър Христо Терзийски до зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов. Симеонов внесе сигнал до главния прокурор, вътрешния министър и здравния министър заради абсурден рожден ден на общинския консултант Кирил Търев на 3 ноември, траял до 4 сутринта в прорез на противоепидемичните ограничения.  

Във импортирания сигнал от Симеонов се показва, че тържеството за рождения ден на Търев е минало при жестоко и демонстративно нарушение на противоепидемичните ограничения, а също така озвучаването " тероризирало " квартала.

Полицаите, отзовали се на място, не са изпълнили отговорностите си с претекста, че в заведението има високопоставени лица, се споделя още в сигнала на Валери Симеонов. Той показва, че там са участвали шефът на " Напоителни системи " Петко Димов и зам.- кметът по превоз Тодор Чонов.

Именно поради отхвърли на служителите на реда да ревизират заведението, са наложени наказванията. 

Заведението, в което се събраха повече от 40 души, към този момент получи две санкции, показва Българска национална телевизия. Агенцията по храните санкции ресторанта с 3000 лв., а Общинският инспекторат му наложи глоба в размер на 2000 лв. за работа след 23.00 ч.

Заради този случай Областният спешен щаб в Пловдив взе решение за въвеждането на лимитирано работно време до 23:30 часа на всички заведения за хранене, които до момента не попадаха в листата на забранителните заведения.

Ден по-късно зам.-кметът на Пловдив Тодор Чонов изрично отхвърли думите на Симеонов, че е участвал на рождения ден.

" Предлагам на господин Симеонов още веднъж да ревизира достоверността на обстоятелствата, на които се базира сигналът му, и чакам опрощение, тъй като името ми безусловно непозволено се свързва с един акт на неспазване на законовия ред, което, като човек от тази система, не бих позволил, а също и на тази виновна позиция, която заемам сега ", съобщи Чонов.

" Това е добър образец, който да покаже, че законите би трябвало да се извършват, а чиновниците на реда - да правят работата си, подчинявайки се на закона, а не на политици и локални авторитетни фигури ", разяснява зам.-председателят на парламента Валери Симеонов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР