Началник на ключов отдел в КАТ-Пловдив е задържаният заради корупция,

...
Началник на ключов отдел в КАТ-Пловдив е задържаният заради корупция,
Коментари Харесай

Вижте кой е арестуваният голям началник в КАТ-Пловдив СНИМКА

Началник на основен отдел в КАТ-Пловдив е арестуваният поради корупция, за който първа писа. Това е Матей Матов, началник на административно-наказателни действия /АНД/ към бранш " Пътна полиция ". Арестът е сбъднат при интервенция на " Вътрешна сигурност " след подаден сигнал. Разследването посочило, че Матов взе участие в корупционна скица. Служителят прибирал солидни суми, с цел да връща предварително свалени регистрационни номера. Това се случвало преди да са изтекли наказванията на нарушителите.



Серго Комисионера /вдясно/ още веднъж е заплетен в корупционнна скица към КАТ-Пловдив

Матов бил хванат точно в миг, в който осъден водач получил регистрационните табели на автомобила си. Тепърва ще се обяснява същността на цялата скица и кои са участниците в нея. Според източници на " Марица " обаче в ареста дружно с Матов са били Сергей Джамбазов, прочут като Серго Комисионера, и мъж с прякор Амеда. По наша информация двамата са помагали на шефа на отдел АНД в набирането на клиенти за незаконната скица.

Прокуратурата е осведомена със случая и към този момент е стартирало следствено дело.

Съмнения за сходна корупционна процедура в КАТ-Пловдив има от дълго време. През 2015 година още веднъж имаше арести, при които белезниците щракнаха за тогавашния чиновник на " Пътна полиция " Костадин Илиев, Серго Комисионера и Иван Сарафски, по това време водач на фолк певицата Преслава. Според следствието преди 7 години тримата осигурявали разнообразни услуги по режима на регистрация на коли в КАТ по бързата процедура.

Явно схемата е оживяла, а с годините се сменят единствено изпълнителите й.

Матей Матев е от десетина години в системата на Министерство на вътрешните работи. Първоначално е бил чиновник в бранш " Миграция ", а по-късно става контрольор към ОД на Министерство на вътрешните работи. Изненадващо през 2018 година без никакъв опит е изстрелян за началник на значимия бранш Административно-наказателни действия на мястото на Даниел Стоянов. " Така става, когато служебният път не следва естественото кариерно развиване. Слагат за началник човек, който даже не е стъпвал в отдела, преди да го оглави. А там има доста изкушения, тъй като в този бранш има най-директни контакти с нарушителите и изкушенията са доста. Резултатите от този метод на кадруване са забележими ", разяснява пред " Марица " човек от системата, поискал да не бъде представен.

Хора от отдела разясняват, че Матев имал много висок стандарт за държавен чиновник, който няма право на никакъв бизнес. Живеел в огромна къща в село Труд, а неотдавна си купил " Дачия Дъстър " от магазина.

Заявката на шефа на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев е, че в битката с корупцията ще е измежду първите му цели. Задържането на високопоставения чиновник на " Пътна полиция " потвърждава, че се работи в тази посока и то не на думи, а с каузи.
Свързани вести Арестуваха началник на отдел в КАТ-Пловдив за корупция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР