Набуко“ докарва президентът на РСМ Гордана Силяновска на първа визута

...
Набуко“ докарва президентът на РСМ Гордана Силяновска на първа визута
Коментари Харесай

„Набуко“ докарва президентът на РСМ Гордана Силяновска на първа визута у нас

„ Набуко “ докарва президентът на РСМ Гордана Силяновска на първа визута у нас. Очаква се тя да организира среща с президента Румен Радев.

През май срещата сред двамата в Рим се провали. Като формалното пояснение беше натоварения график на българската и северномакедонската делегации във Ватикана.

Президентът на югозападната ни съседка ще бъде в България във връзка гостуването на Националната опера и балет на РСМ.

Тя ще показа операта „ Набуко “

SafeNews напомня, че Силяновска изиска да ни лимитират правото на несъгласие против Северна Македония.

Ветото на България не е от каприз, а е поради десетилетните фалшификации на общата ни история, просвета и завещание, напомнят анализатори. Не инцидентно Силяновска се е прицелила тъкмо там.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска – Давкова съобщи, че „ Преговорната рамка е юридически факт, само че нейното пояснение може да бъде направено за РСМ, с цел да стартира страната договаряния с Европейски Съюз “.

Това може да се реализира посредством „ благосклонност “ и посредством „ ограничение на България да употребява несъгласие против Македония по въпросите за историята, културата и наследството„

Според нея мнението, че „ единствено с вписването на българите в конституцията пътят към Европейски Съюз ще продължи безпроблемно, е заблуда “.

„ Възможни са забавени дейности, вероятни са тълкувания, дано стартираме договаряния, дано България да не постанова несъгласие, с цел да градим другарски връзки.

Ще побързаме да осъществим критериите от Копенхаген, България ще прояви благосклонност. няма да ни задържи и по този начин ще се срещнем по-бързо – измененията ще влязат в действие и ще бъдем другари “, сподели тя.

„ Както е оповестено по-рано, публична София, подкрепена от Гърция, отвори въпроса за европейската интеграция на Македония.

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР