Наборната военна служба трябва да е задължителна - искаме нов

...
Наборната военна служба трябва да е задължителна - искаме нов
Коментари Харесай

Полк. Румен Кисьов: Искаме нов тип казарма за подготовката на младите мъже в основата на военното дело

Наборната военна работа би трябвало да е наложителна - желаеме нов вид казарма, обвързван с подготовката на младите мъже в основата на военното дело. Това сподели полк. Румен Кисьов, член на Управителния съвет на Конфедерацията на публичните организации по сигурност и защита, по време на полемика за наборната работа, съобщи „ Фокус ". Той разясни, че концепцията не е за остарелия вид казарма, а за нов.

„ След като страната обезпечава всичко, тръгвайки от бита и приключвайки със самата подготовка на цялостния развой, ще се даде опция това образование да не бъде в остарелия вид казармени условия. Т.е. да може да се нощува в къщи, там където е допустимо. Самото образование и прекосяване на службата, ще бъде също със сключването на съответните контракти, които ще дават опция при подготовката да се дават нужните звания, а съответната процедура да се реализира против съответното възнаграждение, с цел да няма употреба на индивида ", добави полк. Кисьов. По думите му доброволците могат и в този момент да попълнят некомплекта, който е близо една четвърт от персоналния състав. Той регистрира,че няма искащи, тъй като специалността сега е с доста невисок статус.

„ Тази наборна работа би трябвало да е наложителна, естествено облечена в съответната законова форма, след което няма естествено да има дискриминация и всички мъже от 18 до 45 години ще имат съответната опция ", уточни Кисьов. По отношение на позитивните резултати от наборната военна работа полк. Кисьов разяснява, че с въвеждането й ще се усили два пъти мирновременния състав на Българската войска и ще могат да се извършват конституционните отговорности. „ Гражданите на България ще имат опция да получат нужната военна подготовка и да се добави и съвместимостта с професионалния контингент. Създава се основата на запас на Българската войска и опция за мобилизационното възвръщане ", добави той.

По думите му ще има опция в допълнение да бъдат възпитавани младежите в родолюбие, физическо и психическо съзряване. „ За ниско образованите ще се получи с изключение на военната подготовка, просветителна и професионална по някои от гражданските специалности, от които има огромна потребност ", добави той. Според него се основава опция за приобщаване на малцинствените групи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР