Наблюденията също бяха съобщени в някои централни и източни части

...
Наблюденията също бяха съобщени в някои централни и източни части
Коментари Харесай

Северно сияние: Зрелищни снимки улавят феномен в небето над Обединеното кралство

Наблюденията също бяха „ обявени в някои централни и източни елементи на Англия “ в неделя вечерта, сподели метеорологичната организация.

Идентифицирана е Шотландия като най-хубавото място за забелязване на спектакъла, прочут още като полярно зарево. Метеорологичната работа сподели, че е било допустимо да се види и в Уелс.

Съобщава се, че редица розови и жълти нюанси са били следени даже на юг до Стоунхендж в Уилтшир.

Изображение: Bamburgh Lighthouse Изображение: Друго изображение на фара в неделя вечерта

Бамбургският фар беше измежду другите забележителности, обляни в зелени и червени тонове.

Феноменът може да бъде извънредно сложен за забелязване с невъоръжено око - даже в страни като Норвегия и Исландия, където наблюденията са по-чести.

Прочетете повече от Sky News:
Как „ изригване на нишка “ провокира Северно зарево
Виждани са „ злокобни “ ярки светкавици покрай домове в Уелс
Астронавтът „ воин “, оказал помощ за спасяването на екипажа на Аполо 13, умря

Професор Дон Полако, от катедрата по физика на университета в Уоруик, сподели, че формите му могат да се трансформират доста бързо за въпрос на единствено няколко минути или секунди.

Той сподели, че светлините са породени от " взаимоотношението на частици, идващи от слънцето, слънчевия вятър, със земната атмосфера - ориентирани към полярните райони от магнитното поле на Земята. "

" След като частиците бъдат ориентирани към земната атмосфера, те взаимодействат с молекули и имат отличителни цветове, [например] кислородните молекули създават зелена светлина, азотът - алена светлина и така нататък, и модели като светлинни излъчвания, които наподобяват като пердета или прожектори “, добави проф. Полако.

Изображение: Северното зарево в Нортхамптъншир. Снимка: @amselnick / X Изображение: Lonmay, Aberdeenshire. Снимка: @watterloony / X

Много консуматори на обществени медии качиха фотоси на своите наблюдения, в това число на тонове лилаво в небето над Нортхамптъншър.

Село Лонмай в Абърдийншър беше друга гореща точка, където беше феноменът забелязано.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР