Наблюдаващите прокурори във връзка с разследването за строежа на АМ

...
Наблюдаващите прокурори във връзка с разследването за строежа на АМ
Коментари Харесай

Прокурорите по разследването на АМ „Хемус“ си направиха самоотводи

Наблюдаващите прокурори по отношение на следствието за градежа на Автомагистрала " Хемус " са си създали самоотводи. Причината - счели са, че им е оказан напън от страна на чиновници на ГДБОП във връзка със арестувания обвинен Борислав Колев. Това стана ясно от брифинг на Софийската градска прокуратура.

" В резултат на невиждания непозволен напън върху наблюдаващите прокурори да правят дейности, които са отвън кръга на закона, като не стачкуват мярката против обвинения за градежа на Автомагистрала „ Хемус “, като му разрешат да напусне страната и да създадат по този начин, че да не носи наказателна отговорност, същите са счели, че е въздействано върху вътрешните им убеждения. Колегите считат, че това ще окаже спомагателен напън по отношение на тях, което ще им попречи да вземат решение за това дело. Ето за какво са подали самоотводи. Това съобщи заместник-градският прокурор на София Иво Илиев .



Горестоящи прокурори ще преценяват дали има подобен напън, който ще им попречи на наблюдаващите прокурори по отношение на следствието. Случващото се е в полза на престъпността, само че не и в полза на българските жители , разяснява още той.

" Ако Апелативна прокуратура одобри техните претекстове, делото ще бъде разпределено на инцидентен принцип, по този начин както е било разпределено и до момента. Ние имаме предпочитание да работим със структурата на Министерство на вътрешните работи, както в предходните години. Това ще бъде в полза на обществото и откриване на това, което се е случило по всяко досъдебно произвеждане. С оглед на тази обстановка, прокурорите смятат, че оттук насетне осъществяване на процесуално-следствени дейности, които са предоставени на Министерство на вътрешните работи, ще се правят в постройката и кабинетите на прокурорите, защото по Наказателен кодекс реализират управлението и надзора по всички досъдебни производства ", съобщи градският прокурор на София.

Спорът сред прокуратурата и ГДБОП стартира в неделя. Според обвиняването, върху прокурори от Софийската градска прокуратура е бил упражнен безпрецедентен напън от страна на ГДБОП поради делото за АМ „ Хемус ” . ГДБОП отхвърлиха обвиняванията в същия ден. " По никакъв метод не съм оказвал напън върху прокуратурата да прави каквото и да било и не съм употребявал обидни думи против тях ", съобщи гл. комисар Калин Стоянов , шеф на ГДБОП във връзка обвиняванията на прокуратурата.

По думите на Стоянов обвиненият Борислав Колев на два пъти е изявил предпочитание да разкрие цялата скица, само че в ГДБОП срещнали отпор от страна на проверяващите прокурори. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР