Наблюдаваме трайна , обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на

...
Наблюдаваме трайна , обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на
Коментари Харесай

Трайна тенденция за повече излекувани спрямо новозаразени, отчете здравният министър

Наблюдаваме трайна, разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов на последния брифинг за COVID-19 за тази година.
, сподели от своя страна основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той сподели, че за задачата би трябвало да мине една цяла работна седмица, с цел да се види дали наклонността е устойчива.
 Над 200 000 души са се срещнали с ковид от началото на епидемията у нас Над 200 000 души са се срещнали с ковид от началото на епидемията у нас
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза растеж и като безусловно число, и като %. За 30 декември са регистрирани 1 729 нови...
Намалява разликата в заболяемостта в другите региони на страната, най-ниска е тя в Кърджали и Монтана, а с най-висока са Варна и Сливен , уточни още Кунчев.
Силно понижа натиска върху софийските лечебни заведения, рапортува пък проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА. И той акцентира, че празниците не са показателни, защото доста хора не търсят помощ.
В края на 2020 година България остава на второ място по смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз с 21.9 смъртни случая на 100 000 души за последните 14 дни, изпреварвана единствено от Хърватия (26.96), демонстрират данните на Европейския център по предварителна защита и надзор на болесттите.
Новопотвърдените случаи са 260.96 на 100 000, само че тази статистика надали е показателна поради дребното проби, провеждани по празниците, настояват от щаба.
На днешния брифинг бе поканена и най-възрастната работеща здравна сестра Ценка Досева.
 Здравният министър: Няма данни някой от имунизираните да е показал реакция Здравният министър: Няма данни някой от имунизираните да е показал реакция
Нямаме данни към сегашния миг някой от имунизираните да е показал някаква реакция. Това сподели министърът на опазването на здравето Костад...
По мотив тържествата за Нова година здравният министър подсети, че не повече от 15 души могат да се събират на едно място. Министърът сподели, че управляващите са наясно, че има опити да се заобиколи заповедта на Министерство на здравеопазването.
" Разбирам желанието на всички да посрещнат Новата година, да се събират. Няма нищо неприятно в това. И Коледа, и Нова година са празници, в които ние съпреживяваме нещо ново. ", разяснява проф. Ангелов.
Той отговори на рецензиите, че би трябвало да се направи повече за покриване на загубите на неработещите бизнеси.
" Жертвите на COVID-19 доближават 8000 души от началото на пандемията. Животът на един доктор съвсем не си спомня хората, на които е оказал помощ, само че цялостен живот си спомня хората, които е изгубил ", сподели Ангелов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР