Наблюдаваме посягане върху държавността. Практическите възможности на прокуратурата достигнаха до

...
Наблюдаваме посягане върху държавността. Практическите възможности на прокуратурата достигнаха до
Коментари Харесай

Правозащитник: Прокуратурата посяга върху държавността

Наблюдаваме посегателство върху държавността. Практическите благоприятни условия на прокуратурата доближиха до неконтролируем разцвет.

Тази теза разви в изявление за БНР Здравка Калайджиева, правозащитник и някогашен арбитър в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург (2008 – 2015).

" Надявам се, че освен шепа експерти, само че цялото общество схваща нуждата от промени в тази безконтролна, неефективна и изборно упражнявана власт. Тя би трябвало да бъде сложена неотложно под пълноценния и способен надзор на съдилищата, какъвто сега се планува по някои въпроси. Докато се стигне до този пълностоен надзор, минава дълъг интервал от време, в който такива дейности могат да съсипят и престижа, и ползите, и държавността. В момента следим посегателство върху държавността ", добави юристката.

По думите на Здравка Калайджиева " визиите за това, че битката против престъпността ще се прави по легален ред, от дълго време са отмити ". " Ставаме наблюдаващи на някаква шоупрограма, която работи като фойерверк ", сподели тя.

За нея е от значително значение функционалностите на съда и на прокуратурата да бъдат ясно обрисувани в конституцията, с цел да може оттова да се вършат изводи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР