Наблюдаваме много силно противопоставяне между партия, създадена на базата на

...
Наблюдаваме много силно противопоставяне между партия, създадена на базата на
Коментари Харесай

Политолог: Кандидатурата на проф. Габровски е знак за изхабяване на политическата класа


Наблюдаваме доста мощно опълчване сред партия, основана въз основата на известността, която имаха няколко министри в служебния кабинет на Радев.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът Теодора Йовчева.

Още тогава на мен ми беше ясно, че тази симбиоза е по-скоро позиционна тогава от позиция на митингите и мощните антигерб настроения. Но дефакто, в случай че се огледа като политически разбирания на Радев и тогава някогашните му министри, още тогава можеше да се види, че това са хора, които едва ли ще имат припокриване в тезите за дълъг интервал от време.

 
Трусовете сред президента и Политическа партия могат да доведат до спад на доверието за Политическа партия. Макар да не може да бъде потвърдено емпирично, положителният им резултат на изборите предходната година бе повлиян и от това, че бяха 2 в 1 – за президент и парламент. Тогава близостта сред тях беше по-силна и по инерция гласоподавателите са подкрепили и Политическа партия.
Не съм сигурна, че може да се приказва за непосредственост сред Борисов и Радев. Може би по-скоро още веднъж приказваме за позициониране в сегашния миг. Бях мощно сюрпризирана от думите на президента, тъй като рядко си разрешава толкоз остро и непосредствено говорене. Дори когато е подлагал на критика Борисов е било с разнообразни думи. „ Шарлатания “ и „ неистина “ са малко по-разговорни думи.

 
Отношенията сред Борисов и президента са по-скоро мъртвило по време на война. В момента са отворени прекалено много фронтове на политическата сцена и някои от тях към този миг не са толкоз остри.
Няма да успее да се консолидира поддръжка нито с първия, нито с втория мандат. Кандидатурата на проф. Габровски е знак за амортизиране на политическата класа в България и част от адаптивната тактика на ГЕРБ. Това е част от постилането за идващия парламент.

Шансовете с третия мандат са по-големи, в сравнение с с първия и втория, само че интуицията ми подсказва, че се отива към предварителни избори.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР