Наблюдава се занижаване на бежанския поток към нашата страна, но

...
Наблюдава се занижаване на бежанския поток към нашата страна, но
Коментари Харесай

ГЕРБ обсъжда бежанската криза и развитието на миграционните процеси


Наблюдава се занижаване на бежанския поток към нашата страна, само че това не би трябвало да ни успокоява, стана ясно от данните, които бяха оповестени на конференция на тематика " Бежанската рецесия и развиването на миграционните процеси ". Важни данни бяха оповестени за работата на службите у нас и Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс.

Приоритетите на българското председателство в региона на вътрешните работи и повишението сигурността на жителите на Европейски Съюз, както и по-ефективното ръководство на миграционните процеси с фокус върху по-голям % на връщане на жителите към страните на генезис – това е една от задачите, които си слага кабинетът, службите за сигурност, Гранична полиция, Министерство на вътрешните работи. В момента най-голямата миграционна опасност за нас остава Турция. Това заяви Стоян Иванов , заместник-директор на Гранична полиция. Той акцентира, че сме най-вече директна страна, като най-много бежанците се пробват да преминат българо-сръбската граница:

Двустранното съдействие е доста значимо, тъй като това, което се случва на територията на Република Турция - над четири милиона публично регистрирани бежанци, могат да бъдат пропуснати във всеки един миг, по тази причина от извънредно значение са двустранните връзки сред България и Турция, както и връзките Европейски Съюз – Турция. По никакъв метод не би трябвало да бъдем спокойни с отчитането на понижаване на миграционния напън.

България носи отговорност за сигурността на една от най-чувствителните граници на Европейски Съюз, като се следи деликатно въвеждането на системите за наблюдаване.

В изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " проф. Анна Кръстева , създател на Центъра за европейски бежански, миграционни и етнически проучвания, изясни:

Виждаме към този момент европейското председателство да прави дребни чудеса. Едно от тях е този по-реалистичен, по-конструктивен и по-позитивен метод да се приказва за миграция – нещо, което съвсем не бяхме чували през последните години. Вече чуваме за понижаване на потока, нещо, което експертите знаем, само че нормално сме облъчвани с противоположни данни. За първи път чуваме за интеграция. До момента не се говореше за това.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниел Инков и изявлението с проф. Анна Кръстева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР