Наблюдава се увеличение на процента на отсъстващи ученици с грипоподобни

...
Наблюдава се увеличение на процента на отсъстващи ученици с грипоподобни
Коментари Харесай

Коронавирусът настъпва: Столични училища вече се готвят за онлайн обучение

Наблюдава се нарастване на % на отсъстващи възпитаници с грипоподобни признаци. Това са деца най-вече в 5-и клас. Около 200 деца общо не вървят в 119 СОУ, разкри шефът Диян Стаматов. Той удостовери, че има и карантинирани учители.

„ 5-и клас е сигналният випуск. Ако обстановката е такава, ще имаме много незабавна среща с публичния съвет и ще предложим ротация онлайн образование. Решението ще бъде обещано от просветителния министър ", разяснява шефът пред Bulgaria on air.
 Лек спад в броя на инфектираните с COVID-19, над половин милион българи са се срещнали с вируса Лек спад в броя на инфектираните с COVID-19, над половин милион българи са се срещнали с вируса
Броят на новите случаи на коронавирус намаля и като безусловно число, и като %. 2142 са новооткритите случаи за 29 сеп...

Стаматов сподели, че задачата е да не се затварят учебни заведения, а единствено паралелки. В собствен пост във фейсбук през вчерашния ден той рапортува, че към 28.09 са отсъствали 168 възпитаници или малко над 13 %.; Имало е два карантинирани класа - 54 ученици; двама учители са с позитивен коронавирус тест, а други 10 учители отсъстват. Според Стаматов обаче отдалеченото образование е опасност за знанията на децата.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР