Наблюдава се един хаос в това как продължава учебният процес,

...
Наблюдава се един хаос в това как продължава учебният процес,
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Рискът не е в коронавируса, а в хаоса в образованието

„ Наблюдава се един безпорядък в това по какъв начин продължава образователният развой, когато се открият носители на от учители или възпитаници “, сподели в предаването „ Преди всички “, ръководител на Управителния съвет на Център отбрана правата в опазването на здравето.
„ Аз виждам риск не толкоз от разпространяването на ковид, а риск от хаоса в образованието и от самата организация.
Начинът, по който се провежда слагането под карантина в обещано учебно заведение, в един миг няма да се знае кой клас до къде е стигнал, тъй като един клас може да излезе под карантина няколко пъти " - изясни още доктор Кацаров.
" Какъвто и протокол да се сформира за слагането на преподавател или дете под карантина - в случай че децата се слагат по този начин безсистемно под единствено тъй като са били контактни - хаосът в просветителната система ще е неминуем, а децата ще имат една изгубена година. " - безапелационен е експертът.
Не е било редно управлението на 107 ОУ „ Хан Крум “ сами да си заплащат тестванията за ковид, разяснява още доктор Кацаров.
 Д-р Стойчо Кацаров: Заразата с морбили e 30 пъти по-смъртоносна от ковид Д-р Стойчо Кацаров: Заразата с морбили e 30 пъти по-смъртоносна от ковид
Спадът на имунизиране се дължи на възбраната за имунизации, която беше въведена през месец март. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR председ...
" Това е работа на страната. Възприетият развой е неверен според мен. И това чакам да го схванат скоро и от просветителното и здравното министерство.
Аз виждам два разновидността – да преминат напълно на онлайн образованието, до момента в който се откри ваксина, другият е да третираме този ковид като грипа – който е болен, се лекува, а останалите си не престават да учат, без да бъдат карантинирани.
Доказано е, че инфекцията протича по-леко при децата. Да, децата се връщат при по-възрастните си близки, само че ние не можем да спрем разпространяването на ковид, защото това е въздушно капкова зараза. Единственото е да се забави разпространяването, само че това има смисъл, в случай че се цели да не се натовари здравната система – казусът у нас не подобен.
А ограничения за ограничение се ползват, в случай че имаме по 2000 – 3500 инфектирани седмично, а ние сега сме три пъти по-малко ", уточни още доктор Стойчо Кацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР