Наближава времето за подаръци за роднини, приятели, близки и за

...
Наближава времето за подаръци за роднини, приятели, близки и за
Коментари Харесай

Планиране на празничен бюджет: Как да не изхарчим света около Коледа и Нова година

Наближава времето за дарове за родственици, другари, близки и за нас самите, устойчиво извършване на покупки на храна, питиета, декорация и дано признаем - куп непотребни неща, усилват се средствата за тоалети за идните празненства, зачестяват визитите на заведения.
За да се насладите същински и без ненужно напрежение на коледно-новогодишния сезон, добре би било да си определите „ коледно-новогодишен бюджет “, с цел да контролирате добре и рационално финансите си в този интервал на годината и да не прекалите с безразборното харчене и празничната еуфория да ви изненада на идващия месец неприятно с празен портфейл.
Първо, направете базисен разбор на своите финанси – какви пари може да отделите през този месец, като най-благоприятен вид, и защо ще би трябвало да харчите.
Тъй като подаръците евентуално ще са най-голямото перо, направете обстоен лист с хората, на които ще подарявате и какво ще им подарявате, както и ориентировъчни цени. Придържайте се към този лист и декларираното и проследявайте интензивно и постоянно.
Ако сте планували 100 лв. за подарък на някого, само че сте създали няколко покупки и сте получили всичко належащо единствено за 70 лв., тогава вземете тези спомагателни 30 лв. и ги използвайте добре. Може да ги добавите към различен подарък, за който сте отделили по-малко или пък да вземете подарък за някой, за който не е останало в листата. Освен това, в случай че имате деца, знаете, че коледният им лист се усилва неимоверно всеки минал ден, доближаващ се до празниците, тъй че и там би трябвало да има аварийни пари за детски фантазии.
Ако планирате посетители за Бъдни вечер, Коледна и Нова година, изгответе обстоен лист - този път хранителен и с питиета, според от това какво мислите да приготвяте. Бъдете прецизни и спестовни, тъй като въпреки всичко са поредност от празнични дни.
Ако ще пътувате у нас или в чужбина, евентуално към този момент сте си създали проекта, само че в случай че към момента не сте, търсете добре, доста постоянно има преференциални предложения в последния миг за билети, а и за забавни места за отдих. Иначе топлината на домашния уют постоянно е доста добра концепция.
Относно украсата вкъщи – постоянно се втурваме в най-голямата лудница по магазините, с цел да търсим нови и безусловно непотребни неща. Ние ви предлагаме да извършите проверка на миналогодишната декорация и да помислите по какъв начин бихте могли да я преобразите, с цел да я употребявате още веднъж същата, само че въпреки всичко да бъде друга. В интернет ще откриете забавни хрумвания, които да ви вдъхновят. Това занятие ще се отрази удобно освен на портфейла, само че ще ти спести и обиколките из препълнените магазини. Ако този ви устройва, въпреки всичко не забравяйте да вземете най-малко една нова играчка за елхата.
В основата на положителната организация е вярното обмисляне, в тази ситуация на така наречен " коледно-новогодишен бюджет ". След като се погрижиш за най-големите пера в него – храната и подаръците, можеш умерено да посрещнеш празниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР