Наближава Св. Валентин и вие сте от тези, които имат

...
Наближава Св. Валентин и вие сте от тези, които имат
Коментари Харесай

Когато мъжът не е романтичен

Наближава Св. Валентин и вие сте от тези, които имат с кого да споделят празника. Вечеря, подарък, буйна нощ...А дали сте от тези дами, които не се съмняват в любовта на мъжа си, само че се съмняват, че ще получат всичко това на Св. Валентин. Не поради друго – той просто не е романтик и това е.

Мислено се връщате при започване на връзката когато всичко беше по този начин прелестно. Първа среща, цветя, изненади, картички, жестове, които са ви въвели в тази невероятна магия. Истината е отрезвяваща – множеството мъже не са никакви романтици, само че знаят какъв брой харесваме да бъдат.

“И тук стигаме до неуместния въпрос – кой кого залъгва във връзка с романтиката? ”

Заблудата за романтиката е следващата, в която се вкарваме сами поради любовта. Заблуда, подбудена от повишени упования, които даже не регистрират действителния човек, към който са отправени. Но и самите не-романтични мъже, които за малко и първоначално се вършат на такива, също ни заблуждават. И те желаят да се покажат в светлина, в която ще ни се харесат. И по този начин играта се завърта.

Около и в самото начало на връзката мъжете, като част от целокупния мъжки свят, желаят да впечатлят с жестове и думи и да бъдат предпочетени пред другите. Те вършат това посредством романтика. Може да не разграничават лилия от лале, само че постоянно идват с цветя на среща. Това не ги прави неискрени, а просто мъжки човеци в битка за женска. В обществото се е наложила визията, че нежната романтика, към която гравитират и филми, музика, всевъзможни артикули и сувенири, е тъкмо този метод да ни " разнежен ". И по този начин генерации след генерации се наслагват упования.

В сериозната връзка желанието ни мъжете да бъдат сантиментални се крие в действителност една лека носталгия към времето на ухажването, едно отсрочване на неизбежната истина – влюбването си отива, идва любовта (или рутината). И толкоз не ни се желае, че постоянно напълно умишлено изтезаваме горкия мъж с условия да бъде подобен какъвто той не е – романтик. И заблудата още веднъж е наша.

“Това значи ли, че в случай че мъжът ви не е по общите стандарти сантиментален, вие вечно ще се сбогувате с романтиката? ”

Мъжете обичат да им се (по)казва непосредствено - в случай че чакаме сантиментални жестове, би трябвало да покажем с персонален образец какво имаме поради. Подарък за Св. Валентин, който персонално съм правила, беше комплект с пирони, тъй като мъжът ми е умел. И подаръкът имаше най-важното качество - беше непредвиден, само че и потребен. Ако смятате, че той не е сантиментален, покажете му, че не очаквате рози и червени сърца. Подарявайте му през останалото време неща, които знаете, че желае, правете неща, които харесва. И му го казвайте, без да му натяквате. Така ще разбере, че в действителност е елементарно да е сантиментален и че му идва естествено от вътрешната страна да ви радва, както вие обичате.

И в случай че се абстрахираме от визията за сладникава романтика, може да се окаже, че в мъжа има първи проблясъци на романтика – по негов си метод. Неочаквано за всички той може да направи някакъв жест, който е значим за него, с който ви позволява по-близо и надалеч не сте потънали в рутина, а в противен случай – към момента има какво да откривате един пред различен. Може да покаже по някакъв метод, че ви познава по-добре, в сравнение с си мислите – ще подари или каже нещо, което не сме подозирали, че е кадърен. И за него даже – той въпреки всичко е сантиментален, просто тъй като ви обича.

Понякога той:

Отива през нощта да ви купи шоколад
Знае тъкмо кой филм ви се гледа
Поставя другарка, която ви нервира, на мястото й
Помни по какъв начин сте били облечена на среща преди 3 години
Налива ви чаша вино и мълчи, тъй като и на вас ви се мълчи

Със сигурност ще се сетите и за други негови жестове, които са ви умилявали. Защото какво е романтиката, в случай че не деликатност в грижата един към различен, внимание за детайлите и предпочитание да увериш някой в възприятията си. И в случай че има обич, има и романтика - не съгласно клишетата, не както всички вършат, а ваша си, интимна и неповторима.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР