Наближава крайният срок, в който бензиностанциите трябва да сменят електронните

...
Наближава крайният срок, в който бензиностанциите трябва да сменят електронните
Коментари Харесай

Бензиностанциите сменят фискалния си софтуер до 30 юни

 Наближава крайният период, в който бензиностанциите би трябвало да сменят електронните си системи с фискална памет, припомнят от Национална агенция за приходите. 30 юни е датата, посочена в Наредба Н-18, до която е належащо търговците на горива да съобразят фискалния си програмен продукт с условията на наредбата.

Само няколко месеца по-късно – от 30 септември всички бензиностанции ще би трябвало да издават касови бележки, в които е изписан брутния им марж. Освен разликата в покупната и продажната цена, търговците на горива са задължени да включат и информация за размера на Данък добавена стойност и данък.

Наближава краен период и за онлайн търговците, стартирали активност преди 29 декември 2018 година До 29 юни те ще би трябвало да разгласят своите електронни магазини, припомнят още от Национална агенция за приходите. До момента над 12 000 към този момент са заявените електронни магазини, регистрират от приходната организация.  Подаването на данните става единствено по електронен път посредством портала за е-услуги на Национална агенция за приходите, като е нужен електронен автограф. Изискването важи за физически и юридически лица, които правят продажби по интернет по занимание, т.е не визира жителите, които случайно са продали свои персонални движимости, допълват от приходната организация.

Допълнителна информация може да се получи на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР