Наближава една печална годишнина - на 24 февруари миналата година

...
Наближава една печална годишнина - на 24 февруари миналата година
Коментари Харесай

Бивши заместник-министър на отбраната: Войната в Украйна промени света

Наближава една печална годишнина - на 24 февруари предходната година войските на Руската федерация нахлуха и нападнаха Украйна. Темата разяснява в студиото на " Денят стартира " някогашният заместник-министър на защитата Йордан Божилов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9320
" Войната минава в нова фаза - виждаме повече позиционни дейности да се водят на територията на Украйна, и двете воюващи страни укрепват позициите си. Русия се готви за атака, с цел да може да завземе територии и да покаже и на съветското общество, че въпреки всичко нещо става там, което е в техен интерес ", означи Божилов.

Той акцентира, че тази война промени света, промени интернационалните връзки, войната промени системата за сигурност, тя промени и Украйна, и Русия.

" Войната обаче затвърди единството в НАТО и Европейски Съюз, ние сме очевидци на невиждано единогласие при взимане на решения, невиждано единение във връзка с оценката за това кой е агресор ", съобщи Божилов и добави, че в същото време виждаме, че към момента има огромно разделяне и в нашето общество, и в доста европейски страни.

" Войната в Украйна, съветската експанзия има директно отрицателно въздействие върху нашата лична сигурност ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР