Наближава 2 юни - дата на скръб, но и на

...
Наближава 2 юни - дата на скръб, но и на
Коментари Харесай

Трябва ли да се отложат сирените заради украинските бежанци?

Наближава 2 юни - дата на тъга, само че и на горделивост за всеки българин. Дата на поклонение пред Ботев и починалите за Свободата на България, самопризнание за саможертвата им в името на Отечеството. Ден, в който няма българин, който да не сведе глава и да не застине на мястото си, отдавайки респект към героите. И... както се оказва в последно време много постоянно - следващата дата, която стартира да разделя българите - този път поради украинските бежанци.

❗❗МНОГО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ УКРАИНЦИ В БЪЛГАРИЯ! ❗❗ 2 юни 12.00 ч. почитаме паметта на Христо Ботев и починалите за свободата на България. На този ден в цялата страна ще се включат сирени. Сирената ще гръмне към 2 минути. Страната не е нападната, вие сте в сигурност. Не се тормозете! Опитайте да носите слушалки или да увеличите звука на телевизора/телефона си.

Това известие в една от групите за помощ на украинските бежанци разгоря пристрастеностите " за " и " срещу " сирените на 2 юни.

" 17-ти май - Ден на Конституцията и народен празник на Кралство Норвегия. По традиция на този ден има топовни салюти във всеки норвежки град от 1836 година Тази година бяха анулирани в съпричастност и спомагателен стрес към украинците, които са съумели да избягат от бомбите и войната! Никой от нас няма да бъде по-малко българин, в случай че се пропуснат сирените тази година! Парламента бързо може да реши тази концепция!!! Това е най дребното, с което България може да бъде съпричастна! ", написа българин под поста. И пристрастеностите се разгоряха:



Вие по какъв начин мислите? Трябва ли да " се отсрочат " сирените на 2 юни, с цел да не всяват спомагателна суматоха измежду многочислените украински бежанци, потърсили протекция в страната ни?
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР