“Набираме 12 000 доброволци, защитници на вота, които да попречат

...
“Набираме 12 000 доброволци, защитници на вота, които да попречат
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Търсим 12 000 доброволци, пазители на вота

“Набираме 12 000 доброволци, бранители на вота, които да попречат на всевъзможни изборни операции по време на гласуването на 2 април и да подсигуряват, че всеки глас ще бъде вярно регистриран. По този метод желаеме да защитим нашето бъдеще. ”

Това съобщи в изявление за „ Дарик радио “ Надежда Йорданова от “Демократична България ”. Гражданите, които желаят да станат пазители на вота , могат да се причислят към самодейността “Ти броиш ” / www.tibroish.bg /. Целта е като покровители или членове на секционни изборни комисии да обзет всички секции в страната и чужбина .

„ Промените в Изборния кодекс, наложени от Хартиената коалиция, отварят вратите старите практики за управление на вота – индианската нишка, гласуването на мъртъвци, проведено водене на гласоподаватели до урните и прочие, и прочие “, предизвести Йорданова. Броенето на ръка пък усилва шанса за неточности , изключително след 13-часов работен ден. А годни бюлетини елементарно могат да се създадат невалидни, както бе на изборите на 26 март 2021 година, когато имаше 87 000 невалидни бюлетини – гласовете на цялостен един град като Русе отидоха в кошчето, предизвести някогашният правосъден министър. Според нея цяла една нова парламентарна група от над 10 депутати може да е резултатът от следения избор и злоупотребите при броенето на гласовете .

Йорданова предизвести, че новият “списък “Магнитски ” заплашва бизнес климата у нас, тъй като заплашва да се превърнем в капиталово гето .

“Коя компания ще пристигна у нас, в случай че рискува да бъде наранена по “Магнитски ”, тъй като в този лист не са единствено физически лица, а и обвързваните с тях компании. Ако се стигне до трети лист Магнитски, това ще е неприятно за нас, за пътя ни към сърцето на Европа, където се стремим ”, сподели някогашният правосъден министър. Като добави, че той е и защитна реакция на Съединени американски щати и Англия, които пазят страните си от пране на пари, тъй като корупцията генерира мръсни пари .

Според Йорданова основният прокурор Иван Гешев разчита не толкоз на късата памет на обществото – че и този лист ще е в центъра на вниманието като всяко знамение за три дни, а на обединението, която има интерес корупцията да не се проверява и всичко да се замита под килима .

“Това е коалиция, скрепена от омерта сред политически сили, които имат интерес нито един огромен корупционен скандал да не бъде развързан. Тази омерта може да бъде прекършена от едно реформаторско парламентарно болшинство, което може да стартира с смяна на законодателството, което да откри върховенството на правото и по-нататък да построи устойчиви демократични институции ”, уверена е Надежда Йорданова.

Тя даде за образец какъв брой постепенно и изборно работи прокуратурата делото против някогашния енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров /включен в листата “Магнитски ”/, който бе оправдан заради приключване периода на отминалост по обвиняване за сключването на контракт за строителството на АЕЦ “Белене ” през 2006 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР