Набелязани са мерки за италианския боклук. Това каза премиерът Бойко

...
Набелязани са мерки за италианския боклук. Това каза премиерът Бойко
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Набелязани са мерки за италианския боклук

Набелязани са ограничения за италианския отпадък. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след срещата за водната рецесия в Перник.

„ Боклуци са това, което виждате в Бобов дол, на пристанището във Варна, в Плевен. Разпоредили сме на „ Митниците “ да вършат инспекция на влаковете и на контейнерите. Виждате по какъв начин под паника ги изкарват, хвърлят ги по улиците и бягат. Мисля, че всички би трябвало да приветстват дейностите на полицията, прокуратурата, министерството, това да бъде разрушено ”, съобщи Бойко Борисов.

„ В момента съм разпоредил на криминалистите да изземват пепелината от ТЕЦ-овете. Ако някой е горил, от пепелината ще хванем какво са горили “, добави още министър председателят.

Изказването му идва ден, откакто на пристанище „ Варна – Запад ” бяха арестувани 25 контейнера с противозаконен отпадък от Италия. Товарът е дошъл на варненското пристанище на 9 октомври 2019 година от италианския град Салерно. Според заявената информация в контейнерите е трябвало да има единствено пластмаса и каучук, само че при първичния оглед е открито, че в него се съдържат и различен вид боклуци като стъкло, дърво и текстил. Фирмата адресат е показала като предмет на активност - събиране и търговия с битови боклуци. Към момента следва да се откри и дали има позволение за осъществяване на този вид активност, както и дали има нужните лицензи за този вид боклуци. Ако се открият съществени нарушавания една от опциите е отпадъкът да бъде реекспортиран назад до Италия. По случая е формирано досъдебно произвеждане. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР