Набързо организираните гласувания се проведоха в продължение на пет дни

...
Набързо организираните гласувания се проведоха в продължение на пет дни
Коментари Харесай

Русия обяви пирова победа след ”референдумите”. Украйна остава непреклонна

Набързо проведените гласувания се организираха в продължение на пет дни в източните райони на Донецк и Луганск, както и в Запорожие и Херсон на юг, които дружно съставляват към 15% от украинската територия.

Преброяването на гласовете от цялостните резултати във вторник в четирите провинции варира от 87% до 99,2% в интерес на присъединението към Русия, съгласно назначени от Кремъл чиновници. Ръководителят на горната камара на съветския парламент сподели, че камарата може да обмисли анексиране на 4 октомври.

" Резултатите са ясни. Добре пристигнали вкъщи, в Русия! “, сподели в Telegram Дмитрий Медведев, някогашен президент, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия и съдружник на президента Владимир Путин.

Ако Русия анексира четирите украински района, Путин може да показа всеки опит на Украйна да ги завладее като нахлуване против самата Русия. Путин съобщи, че е подготвен да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани " териториалната целокупност на Русия ". Вчера Медведев излезе с ново нуклеарно предизвестие към Запада и Съединени американски щати. 

Но Михайло Подоляк, консултант на Зеленски, сподели пред Ройтерс, че Киев няма да се повлияе от нуклеарни закани или от гласовете за анексиране и ще продължи с проектите си да си върне цялата територия, окупирана от нахлуващите съветски сили.

Подоляк сподели, че украинците, които са помогнали на Русия да провежда референдумите за анексиране, ще бъдат упрекнати в държавна измяна и минимум пет години затвор. Украинците, които са били принудени да гласоподават, няма да бъдат наказвани.

 

Дипломати споделят, че дрънкането с нуклеарно оръжие е опит на Русия да изплаши Запада и да понижи поддръжката си за Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР