На31 юлиизтича крайният срок, в койтопредприятията исамоосигуряващитесе,които саизплатилидоходи нафизически лица,

...
На31 юлиизтича крайният срок, в койтопредприятията исамоосигуряващитесе,които саизплатилидоходи нафизически лица,
Коментари Харесай

До 31 юли се декларират и плащат дължими данъци за второто тримесечие на 2023 г.

На31 юлиизтича крайният период, в койтопредприятията исамоосигуряващитесе,които саизплатилидоходи нафизически лица, отвън трудов договориса задължени да им удържат налог, би трябвало даподадатпо електронен пътдекларацииза дължимитеданъци по член 55 от ЗДДФЛ и член 201 от ЗКПОза вторототримесечие на 2023г.Това еи последният ден за внасяне наудържания налог към бюджета.Най-бързо и елементарно заплащането се прави посредством виртуален ПОС впортала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Всъщия период се деклариратиокончателните налози върху приходите от дивиденти и ликвидационни дялове, както и удържанитеокончателни данъцивърху приходите на задгранични физически лица у нас (например върху хонорари затехническиуслуги, неустойки, компенсации, стипендии за образование в България, приходи от лихви и други).

Физическите лица,които са получили презвторототримесечие доходиот наем илиот друга стопанска активност,за коитоплатецът не е длъжен да удържа налога, също афишират до31 юлипред Национална агенция за приходите дължимите за тях предплатени налози.

Декларациисе подавати за налози при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, като да вземем за пример налози върху дивидентите и ликвидационните дялове в интерес на непознати компании и локални юридически лица, които не са търговци, в това число общините.

До момента в офис Плевен, общият брой на задължените лица, които са подали заявления за дължимите налози по член 55 от ЗДДФЛ и член 201 от ЗКПО за второто тримесечие на 2023 година, са близо 2 300бр.

Информациязадеклариранетоиплащането наданъцитеможетедаполучитев уеб страницата на приходната организация -www.nra.bgили отИнформационния център на Национална агенция за приходите:0700 18700,според цената насъответния оператор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР