На зимната Олимпиада в Пьонгчанг през следващия месец ще има

...
На зимната Олимпиада в Пьонгчанг през следващия месец ще има
Коментари Харесай

30 години по-късно: Ямайка отново с отбор по бобслей на Олимпиадата

На зимната Олимпиада в Пьонгчанг през идващия месец ще има едно доста любопитно присъединяване в конкуренцията по бобслей. Става дума за женския народен тим на Ямайка, който 30 години по-късно ще повтори историческото първо присъединяване на страната в конкуренцията при мъжете.

През 1988 година в Калгари ямайците направиха своя именит дебют, който в следствие бе екранизиран във филм.

Дамите на Ямайка имат и съществени упоритости за място в топ 10, а те се удостоверяват от седмото им място на Световната купа във Винтерберг през декември.

Лидер на тима ще бъде Джасмин Фенлейтър, която взе участие в отбора на Съединени американски щати в Сочи през 2014.

Тя е родена в Щатите, само че през 2015-а стартира да се състезава за родината на татко си. "Пьонгчанг ще бъде моята втора Зимна Олимпиада, само че е специфична като първата. Този път имам опция да съставлявам другата ми татковина Ямайка и да сътворим история като първия женски тим, който показва страната на Зимни Олимпийски игри. "

Част от отбора е и Кери Ръсел, която има златен орден на 4х100 метра на Световното състезание по лека атлетика през 2013, за която това ще е дебют на Зимна Олимпиада.

"Това е един от най-хубавите моменти в живота ми. Никога не съм мечтала да бъда играч по бобслей. "

Към двете се причислява и Аудра Сегрий, която също е била спринтьорка.

Любопитен факт е, че актуалният мъжки тим по бобслей на Ямайка е на 31-о място в олимпийския квалификационен лист, а в конкуренцията има 30 места. Това значи, че в случай че някоя от по-високо ранкираните страни отдръпна своя тим, Ямайка ще получи късмет за седмо присъединяване в конкуренцията.

В същото време в понеделник женският тим на Нигерия разгласи, че ще бъде първият африкански състав на Зимна Олимпиада.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР