На Земята има група хора, които вярват, че са извънземни.

...
На Земята има група хора, които вярват, че са извънземни.
Коментари Харесай

Феноменът на звездните: Хората, които се идентифицират като извънземни

На Земята има група хора, които имат вяра, че са извънземни. " Звездните хора " считат, че са пристигнали на Земята от други измерения, с цел да оказват помощ за излекуването на планетата и да насочат човечеството към " златната епоха " - интервал на огромно благополучие, разцвет и достижения.

Може да звучи малко налудничаво, само че при търсене на този термин в интернет се появяват над 4 милиона резултата и има десетки хора, които разгласяват видеоклипове в TikTok, Instagram и Фейсбук и имат вяра, че произлизат от различен свят. Всъщност наличието с термина #starseed има над 1 милиард гледания в TikTok.

За разлика от " земните души ", за които се счита, че се прераждат на Земята, " звездните " имат вяра, че са се събудили от друга планета, с цел да се родят тук. " Звездните " имат вяра, че са проводници сред божествените царства и Земята и че могат да се придвижват сред галактиките посредством медитация.

Те също по този начин имат вяра, че могат да поддържат връзка на " светлинния език " - форма на връзка, за която се твърди, че заобикаля човешките ограничавания и е езикът на душата.

Идеята се приписва на писателя Брад Стайгър, който написа доста за непознатото и живо се интересува от извънземния живот и извънземните. В книгата си " Боговете на Водолея " от 1976 година Стайгър показва концепцията си, че някои хора произлизат от други измерения.


Вярващите настояват, че има няколко метода да разберете дали сте " звездни ". Те включват търсене на смисъл в живота и чувство за липса на принадлежност. Духовността и мощното възприятие за вътрешен глас (познание) също са качества на тези хора.

Смята се също, че те са съпричастни, чувствителни и имат повече проблеми с физическото и психическото здраве, защото душите им не са привикнали да имат човешко тяло. " Звездните " желаят да оказват помощ на човечеството. Но те се претрупват от живота на Земята и по тази причина се зареждат с сила, като прекарват време в самотност.

Вярващите споделят също, че " звездните " имат предпочитание да изследват и да се допрян до нови култури и сфери, което им оказва помощ по-късно да стигнат до нови прозрения за съществуването. Примерите включват нови (конспиративни) теории за обществото, холистични здравни интервенции, дружно с мисли за антични извънземни и цивилизации.

Изберете своята действителност

Може би ще разпознаете някои свои аспекти в горното изложение. Много хора да вземем за пример оповестяват, че търсят смисъла на живота си и от време на време се усещат изместени или като че ли не принадлежат към него.

Всъщност проучванията демонстрират, че ниското възприятие за принадлежност постоянно е обвързвано с меланхолия. Но какво кара някои хора, които изпитват такива усеща, да стигнат до заключението, че би трябвало да са от друга планета? Особено като се има поради, че в никакъв случай не е откриван живот отвън Земята и няма доказателства, че извънземен живот в миналото е посещавал Земята.

Добре пристигнали в резултата " Форер ". Наречен е на името на Бертрам Форер, психологът, който пръв схванал, че е много елементарно да накараш хората да се съгласят с неразбираеми описания за себе си - вижте хороскопите.

Въпреки че всяко поверие на новото време е друго, философиите имат общи отзиви по някои въпроси - те преглеждат съществуването от позиция на Вселената и се концентрират върху духовността, както и върху себе си. Помислете за кристалите, енергийното лекуване и психологичните качества.

Други характерности включват прераждането, кармата и опцията за постигане на по-високо равнище на схващане.

Growing numbers of people think they are aliens living on Earth
— BANG Showbiz (@BANGShowbiz)
Подкрепата за вярванията на новото време - като да вземем за пример съществуването на този вид хора - се усилва. Тя идва от недоверието към науката и подозренията в обичайните усещания на действителността. По-специално, цинизъм във връзка с актуалното общество и опит за намиране на смисъл в живота.

Фантастика против фикция

Определени личностни характерности също могат да подбуден някои хора да имат вяра в концепцията за " звездните ". Например, в случай че сте склонни към фантазиране и постоянно бъркате мислени и действителни събития, може да възприемате теорията за извънземното схващане като дълбока и мечтана.

На психически език това е известно като неточност при наблюдението на източника, която е тип несъзнателна неточност на паметта, при която човек се обърква сред това, което е действително и тъкмо, и това, което е нереално и мислено.

Това е постоянно срещано при шизофренията и проучванията са открили връзки сред шизотипното личностно разстройство - постоянно срещано разстройство, считано за лека форма на шизофрения - и вярата в тайни теории.

Друг резултат, който може да насърчи сходни вярвания, е така наречен онтологично комплициране. Това се случва, когато хората не могат да разграничат метафоричните от фактическите изказвания, като напр: " Старите мебели знаят неща за предишното ".

Те могат да бъдат тълкувани по-скоро безусловно, в сравнение с метафорично, и по този начин вършат по-вероятно хората по-късно да поддържат псевдонаучни, трансцендентални теории.

Това е изключително правилно, когато източникът на информация се възприема като благонадежден и добре информиран. Наричан " резултатът на Айнщайн ", при него доверените източници на информация се употребяват с по-голямо доверие заради обществения престиж, който имат.

В случая със " звездните " няколко книги, издадени от огромни издателства, могат да обезпечат чувство за меродавност, както и фактът, че редица от тях са бестселъри.

Всъщност наподобява, че животът, какъвто го познаваме, може да не е толкоз елементарен, колкото в миналото сме си представяли.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР