На заседанието си в сряда правителството ще вземе решение за

...
На заседанието си в сряда правителството ще вземе решение за
Коментари Харесай

В сряда кабинетът ще гласува мерки заради високите цени на тока

На съвещанието си в сряда държавното управление ще вземе решение за ограничения за справяне с високите цени на тока. Това разгласи министър председателят Стефан Янев на кръгла маса по тематиката по самодейност на президента Румен Радев. В нея вземат участие министри, представители на регулатори, на държавни енергийни компании и на бизнеса.

Премиерът посочи, че става дума за краткосрочни ограничения. Не пожела да заяви какво ще съдържа решението, което щяло да се дискутира в сряда, само че уточни, че става дума за задълбочаване на към този момент оповестените ограничения.

" Ще търсим точно това - отбрана на българския бизнес, отбрана на потребителите, които създават артикули и услуги ", уточни той. " Не желая занапред да злоупотребявам, само че в последна сметка всички тези ограничения, които сме обсъждали и оповестили, които сме създали взаимно от страна на Министерския съвет, Министерството на енергетиката, Министерството на финансите, КЕВР, Българската самостоятелна енергийна борса, всичко това, което е направено досега, следва още да се усъвършенства и да се задълбочава ", сподели Янев.

От една страна, цената на тока за битово ползване, която е на контролирания пазар, на този стадий няма смяна, само че в това време всички битови клиенти са обект на инфлационен напън от позиция на всички артикули и услуги, които получават във всекидневието си. Това е неизбежно, колкото и да се стремим да оказваме помощ в това отношение, нещата са взаимосвързани, уточни Янев.

Подчерта, че сега за България главният проблем е цената на тока за бизнеса. Отбеляза обаче, че някои от ограниченията, да вземем за пример разделянето на пакетите за търговия на дълготрайния пазар на по-малки пакети, не е дало упования резултат. " Не тъй като ограниченията не са положителни, а тъй като самият пазар, самите крайни консуматори не са подготвени за това ", добави министър председателят.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР