На заседанието ще бъдат изслушани граждани от район Овча купел,

...
На заседанието ще бъдат изслушани граждани от район Овча купел,
Коментари Харесай

СОС заседава извънредно за сигурността в София заради инцидентите с мигранти

На съвещанието ще бъдат изслушани жители от регион " Овча купел ", където се намира бежанския лагер в столицата, представители на Министерство на вътрешните работи и Държавната организация за бежанците по отношение на активността през миналата година за запазване на сигурността и публичния ред в столицата, както и за подхванатите ограничения за подобряването им през актуалната година.

Миналия петък от партия " Възраждане " желаеха незабавно съвещание на СОС. " Цитирах случаи на деца, нападанти в центъра на града. 11 мигранти ги атакуват... Да се изготви тактика да се оправи с мигрантския проблем, който назрява в София ", сподели Деян Николов от " Възраждане ".

На 9 март от ГЕРБ-СДС също настояха за изключително съвещание на СОС за сигурността в София поради случаи на принуждение с непознати жители.

Вечерта на 8 март, в столицата имаше два случая на принуждение, за които министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов сподели, че е " открито по неоспорим метод, че не става въпрос за напрежение на расова основа ".

София би трябвало да има кмет с сектор " Сигурност ", безапелационен е Иван Таков от Българска социалистическа партия.

" 10 години настояваме за това. Заради динамично развиващия се град да има зам.-кмет - да държи връзка с всички правоохранителни органи ", уточни той.

Неспокойни са в кв. " Овча купел ", където е общежитието за мигранти.

" Опасно е, вадят ножове, крадат пред магазините ", разяснява жителка на квартала. Тя сподели, че полиция в квартала няма.

Радикални ограничения за справяне с рецесията на сигурността, обвързвана с мигрантите, предложиха ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ и на Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски при започване на тази седмица. В деловодството на Народното събрание двете партии внесоха оферти за промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията, с които се предлага увеличение на потенциала на " Гранична полиция " с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове и усилване на защитата на границата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР