На заседанието на Комисията по култура и медии в четвъртък

...
На заседанието на Комисията по култура и медии в четвъртък
Коментари Харесай

БСП направиха изгонения от школата на КГБ заради пиянство и заразяване с трипер Иван Гарелов отново съветник в Комисията по култура и медии

На съвещанието на Комисията по просвета и медии в четвъртък ръководителят Иван Ченчев (БСП) разгласи, че журналистът и някогашен ефирен водещ Иван Гарелов ще бъде консултант на комисията. Това е извънредно дебелоочие, подигравка с българите и безсрамие. През 2017 година Гарелов става медиен консултант в служебното държавно управление на Огнян Герджиков, а по-късно бе освободен от поста. През 2022 година стана помощник на ръководителя на Комисията по културата и медиите в XLVII национално заседание Тошко Йорданов.
 
Точно този човек да е консултант в парламентарна комисия е цялостно безсрамие. Макар че знае ли човек - в тази страна, в която всичко е наобратно, а част племето е петимно основно за това да се избавя от същинските си гении, до момента в който дава опция за реванш на посредствеността и упадъчността. Наистина е скандално на 33-тата година от рухването на комунистическия режим     в деня     в който бе свален диктаторът Живков, за консултант в тази значима комисия да бъде тропосан неосъществен офицер от Държавна сигурност, изпъден от школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за пиене и заразяване с трипер. 
 
 Иван Гарелов е изпъден от школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), тъй като се е заразил с трипер Иван Гарелов е изпъден от школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), тъй като се е заразил с трипер
Източник: Zonanews.bg
Но дано покажем цялата му срамна история още веднъж - нали по този начин беше споделил Данте Алегиери - че писаното ще се трансформира в знание едвам, когато се запамети. За да видят българите какви екземпляри са набутали в Народното събрание и да не се чудят за какво като експресен асансьор се свличаме внезапно надолу във всичко. 
 
Кой е Иван Гарелов, неслучилият се кадрови офицер от ПГУ-ДС и по-късно сътрудник на Държавна сигурност с псевдоним " Талев ". Апропо, Тошко Йорданов сподели в края на декември предходната година, когато външният министър Теодора Генчовска назначи отново дърти ченгета за свои съветници и шефове на кабинета в Министерство на външните работи, че " съветници от Държавна сигурност във Външно няма да има "! Но, очевидно това, което не е разрешено на пъдаря, е разрешено на " царя " - Тошко с " Оня прякор " си назначи едно от най-противните ченгета от Държавна сигурност за консултант. Но дано да продължим с историята на сътрудник " Талев ":

" Преди да бъде превербуван като Оперативен работник на обществени начала, Иван Гарелов е бил кадрови офицер от I-во Управление Държавна сигурност (така се е казвало ПГУ-ДС тогава), откъдето е уволнен. Защо е уволнен ли? На 19 декември 1967 година младши лейтенант Иван Гарелов е назначен за чиновник на I-во Управление Държавна сигурност. На 1 септември 1968 година е изпратен в разследващата школа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Ето какво написа в предлагането за дисциплинарното му уволняване: " В школата мл. Лейтенант Гарелов... е тръгнал по хлъзгавия път на пиянството, моралната разхайтеност и недисциплинираността. Влизал е в недостойни пререкания със руските приятели, напускал е без позволение региона на школата, а при връзките си с дами проявявал такова лековерие, че позволил да бъде инфектиран от венерическа болест трипер "!
 
 Предложението за уволняване на Иван Гарелов Предложението за уволняване на Иван Гарелов Източник: Zonanews  Предложението за уволняване на Иван Гарелов` Предложението за уволняване на Иван ГареловИзточник: Zonanews  Предложението за уволняване на Иван Гарелов`` Предложението за уволняване на Иван ГареловИзточник: Zonanews
Ето какво написа в доклад полк. Паско Маринов Тодоров, старши на спецкурс " Б " - гр. Москва до началника на I-во Управление Държавна сигурност:
 
" Др. Началник, по отношение на държанието на слушателя Иван Гарелов донасям: при започване на септември м.г., след напиване в кафе " Лира ", гр. Москва, същия си е изгубил персоналния паспорт... Въпреки дадените обещания Гарелов и по-късно на няколко пъти се напива. Характерното за него е това, че доста бързо се опива и в такова положение не може да управлява дейностите си...В средата на април ми стана известно, че Гарелов е болен от венерическа болест. При инспекцията се откри, че е болен от трипер и му се организира лекуване...Освен това, в поликлиниката на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), където е бил на обзор, е съобщил на лекаря единствено името на дамата, с която е имал полова връзка, без да даде други данни за нея ". 
 
 Рапорт на полк. Паско Тодоров за пиянските оргии на Гарелов в Москва Рапорт на полк. Паско Тодоров за пиянските оргии на Гарелов в Москва Източник: Zonanews
Заради заразяването с венерическа болест и алкохолните залитания Иван Гарелов е осъден. На 29 април 1969 година шефът на Първо основно предлага младши лейтенантът да бъде отзован от школата в Съюз на съветските социалистически републики и уволнен дисциплинарно от органите на Министерство на вътрешните работи. Две седмици по-късно, на 14 май, министърът на вътрешните работи на Народна република България ген.-лейтенант Ангел Солаков издава заповед за уволнението на пияницата.
 
 Заповедта за наказване и уволняване на Иван Гарелов от Държавна сигурност Заповедта за наказване и уволняване на Иван Гарелов от Държавна сигурност Източник: Zonanews
Заповедта №3950 от 14 май 1969 година гласи, че поради " жестоко нарушение на военната дисциплинираност и морално-битова разхайтеност ОТЗОВАВАМ от разследващата школа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в Съюз на съветските социалистически републики мл. лейтенант Иван Стефанов Гарелов, шпионин VI степен в I ръководство на Държавна сигурност и на съображение член 18, писмен знак " в " от Закона за всеобщата военна работа в Народна република България го УВОЛНЯВАМ по предписание, считано от датата на завръщането му в страната ".
Така безславно завършва шпионската кариера на журналиста Иван Гарелов. Но Държавна сигурност службата му продължава под псевдонима " Талев ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР