На заседание, проведено на 1 март 2021 г., прие решения

...
На заседание, проведено на 1 март 2021 г., прие решения
Коментари Харесай

КПКОНПИ образува производство за конфликт на интереси срещу Росина Станиславова

На съвещание, извършено на 1 март 2021 година, одобри решения за формиране на производства за определяне на спор на ползи във връзка с, кмет на регион „ Красно село “ в столицата, и на доктор Десислав Тасков, някогашен шеф на общинска болница в гр. Каварна, оповестиха от комисията.
Производството за Росина Станиславова е формирано след сезиране по медийни изявления за, финансиран по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " (ОПРЧР). Ще се ревизират изказванията в медиите, че кметът на столичния регион „ Красно село “ е разпределила и на себе си средства по бюджета на програмата.
 Кметът на Красно село с пояснение за значимите елементи по отношение на скандал с европари Кметът на Красно село с пояснение за значимите елементи по отношение на скандал с европари
Проектът " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания " за регион Красно село в София, поради който се стигна до огромен скандал...
Образуването на произвеждане за определяне на спор на ползи във връзка с доктор Десислав Тасков е след следствие на Нова телевизия от 28 февруари 2021 година (Разследване на NOVA: Разкрития за злоупотребите на някогашен болничен началник и сегашен депутат). В материала се съдържат изказвания за непозволено разходване на средства от бюджета на лечебното заведение в гр. Каварна в частен интерес (на доктор Тасков).
Според ЗПКОНПИ, за сигнал се приема и обява в медиите, която съдържа данни за корупция или спор на ползи за лица, заемащи висши обществени длъжности.
Съгласно ЗПКОНПИ, поражда, когато лице, заемащо висша обществена служба, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно осъществяване на пълномощията или отговорностите му по работа. След формиране на производството, Комисията изисква и получава нужната информация и документи, и се произнася с стимулирано документално решение в период до два месеца, който може да бъде продължен еднократно до 30 дни. Решенията на КПКОНПИ за определяне на спор на ползи не са дефинитивни и подлежат на обжалване или митинг по реда на Административнопроцесуален кодекс. Установяването на спор на ползи с влезнало в действие решение е съображение за освобождение от служба, с изключение на когато в Конституцията е планувано друго. За лицата, посочени нагоре /Росина Станиславова и доктор Десислав Тасков/, спор на ползи не е открит с обстоятелството на формиране на производството – той се твърди в медийни изявления, и съществуването или неналичието му предстои на определяне по планувания в закона ред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР