На заседание на правната комисия в парламента ще бъде обсъдено

...
На заседание на правната комисия в парламента ще бъде обсъдено
Коментари Харесай

Правната комисия ще обсъди референдума за еврото

На съвещание на правната комисия в Народното събрание ще бъде разисквано предлагането за осъществяване на народен референдум за опазване на българския лев като единствена публична валута в България до 2043 година.

Предложението е импортирано от Инициативен комитет на жители на 7 април тази година. Референдумът се поддържа от партия " Възраждане ", като по техни данни годните подписи са над 470 000. На 7 юли изтича тримесечният период, в който по закон Народното събрание би трябвало да вземе решение за провеждането на референдум, съобщи Българска национална телевизия.

Миналата седмица предлагането не беше разисквано в бюджетната комисия поради неналичието на кворум. От ПП-ДБ към този момент обявиха, че провеждането на този референдум не е законно, тъй като тематиката е обвързвана с контракт сред България и Европейски Съюз. ГЕРБ и Движение за права и свободи също са декларирали позиция за приемане на еврото.

Членството на България в еврозоната е приоритет на държавното управление Денков. Всички старания са свързани с осъществяване на втория късмет за България да се причисли към еврото от 1 януари 2025 година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР