На заседание на ПГ на БСП предстои да се реши

...
На заседание на ПГ на БСП предстои да се реши
Коментари Харесай

Весела Лечева: Решаваме на заседание на ПГ дали да послушаме призива на президента

На съвещание на ПГ на Българска социалистическа партия следва да се реши дали депутатите от левицата ще се върнат в Народното събрание за дебатите по ветото, което президентът наложи на измененията в Изборния кодекс. Това разяснява Весела Лечева във Велико Търново, по отношение на апелът на президента Българска социалистическа партия да се върне в пленарната зала.

Въпросът ще бъде тематика и на Националния съвет на партията, сподели Лечева.

" Президентът е прав да желае опозицията да е вътре, тъй като това значи парламентаризъм, ръководещо болшинство, което се управлява от опозицията. Нашето място в действителност е там, само че по този метод не може да продължи и нашето овакантяване бе явен знак.Ние ще се върнем, когато изпълнят всички наши условия за един либерален, свободен, почтен и меродавен избирателен резултат ", разяснява Весела Лечева. Допълни, че чакат, че ръководещите са разбрали грешката си и ще анулират всички препоръчани законови промени.

" Управляващите поправят неточност с още по-голяма неточност, тъй като внесоха за гласоподаване текстове, които трансформират неприет закон. Това е безспорен скандал за правото- да гласуваш смяна на неприети текстове. Такова нещо аз не съм виждал, от дебелоглав ли е, от несръчност, аз не мога да кажа. Но се пробваха да поправят грешката си с още по-голяма неточност и това ще се помни дълго време и ще има трайни последствия за правото в България ", сподели и националният представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков преди да стане ясно президентското несъгласие.

По думите им с измененията в Изборния кодекс са отнети права на българските жители и има опити за задържане на власт непременно.

" Ние ясно показахме, че се отхвърляме от нашите хонорари, с цел да схванат българските жители, че няма да бъдем участници и съучастници в Народно заседание, което към този момент вреди на България. Аз съм за един работещ парламент, за един логичен законодателен развой, който да подсигурява непоклатимост и най-много доверие от страна на българските жители ", разясни Весела Лечева. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР