На заседание на Общинския съвет на 21.07. се очаква да

...
На заседание на Общинския съвет на 21.07. се очаква да
Коментари Харесай

Въвеждат два нови билета за градския транспорт в София

На съвещание на Общинския съвет на 21.07. се чака да бъде призната новата тарифна политика на билетите в София. Това разгласи общинският консултант Зафир Зарков, представен от БГНЕС.

" Наша цел беше да понижим дългия лист от документи, като запазим същите цени ", добави той.

Наредбата планува следните нови билети:

Билет 30+  ,на стойност от 1,60лв., допускащ прекачвания в границите на 30 минути за всички типове публичен превоз, като след приключване на плануваното време пасажерите ще могат да пътуват до крайната спирка на типа публичен превоз, в който са се качили по време на тези 30 минути.

Билет 60+  на стойност 2,20 лева, в границите на 60 минути жителите ще могат да пътуват с този билет във всички типове публичен превоз, като при таксуване в 29-та минута след първото таксуване, пасажерите ще могат да завършат пътуването си до мечтана спирка по тази линия.

 istock istock
Билетът за еднократно пътешестване на книжен притежател, закупен от водача, ще бъде на стойност от 2,00 лева Закупуването на билети посредством банкови карти се е нараснало - към актуалният миг има 280 000 валидации.

От есента се планува и въвеждането на нощен превоз.

Цената на дневна карта  се резервира от сумата 4,00 лева, като има нова транспортна карта за 24 часа- 6,00 лева

Предвижда се също по този начин тридневна карта за всички линии на стойност от 15 лева

Годишната карта  остава на цената от 365 лева, като се добавя опцията за трикратно разсрочване за възнаграждение на тази карта.

Месечната карта  се резервира още веднъж на стойност от 50 лева, като се планува въвеждането на преференциални карти за младежи до 26 година на стойност от 25,00 лева месечно или 250 лева годишно.

Предвижда се и въвеждането на преференциални карти за родители, ползващи отпуск от 2 години за развъждане на дете за цена от 10 лева месечно.

 istock istock
Ученическа карта остава същата, като картата за студенти се понижава на 20 лева от 21,5 лева, а годишната за студенти ще бъде 200 лева

Карта за пенсионери до 68 година се планува да бъде с 1,50 лева по-евтина, до момента в който за останалите пенсионери тя ще бъде с 2 лева по-скъпа, т.е. 10 лева
Наредбата е събрала подписите на ГЕРБ-СДС, " Демократична България ", Патриоти за София, Българска социалистическа партия и Борис Бонев. Очакват се и оферти от всички политически обединения.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР