На заседание на Националния съвет за въвеждане на еврото като

...
На заседание на Националния съвет за въвеждане на еврото като
Коментари Харесай

Подготовката на Хърватия за влизане в еврозоната тече по план, заяви хърватският премиер

На съвещание на Националния съвет за въвеждане на еврото като публична валута на Хърватия министър председателят Андрей Пленкович удостовери, че подготовката за влизане в еврозоната от 1 януари 2023 година тече без проблеми и по проект, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на хърватската телевизия Ен1.

Пленкович сподели, че с участието на Хърватия в еврозоната, както и в Шенген, от 1 януари 2023 година страната ще стане една от петнадесетте страни в света, които са членове по едно и също време и на НАТО, и на еврозоната, и на Шенген.

„ По този метод се трансформираме в част от тясната, само че и на най-развита част на Европейски Съюз. Това е огромно достижение за 30 години “, сподели министър председателят.

Той също по този начин удостовери, че влизането на Хърватия в Шенгенското пространство ще бъде доказано от 1 януари 2023 година за граничните пунктове, а за летищата – от 26 март 2023 година

„ След влизането си в еврозоната Хърватия ще може по-лесно да се оправя с рецесиите, а жителите и предприятията ще бъдат по-защитени и сигурни от всяка позиция “, добави Пленкович.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР