На Западния фронт нищо ново е големият победител на наградите

...
На Западния фронт нищо ново е големият победител на наградите
Коментари Харесай

"На Западния фронт нищо ново" триумфира на БАФТА, но имаше и изненада

На Западния фронт нищо ново " е огромният победител на премиите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия. Със седем награди антивоенният филм въз основата на романа на Ерих Мария Ремарк изпревари " Баншите от Инишерин ", черна комедия за двама другари на ирландски остров, и биографичния филм " Елвис " - и двата кино лентата с по четири статуетки.

Това става по-малко от месец преди кулминационната точка на сезона на премиите, защото церемонията за връчване на премиите " Оскар " е на 13 март. Там доста от номинациите на немския филм са най-вече механически,

" На Западния фронт нищо ново " завоюва и награди за най-хубав филм, най-хубав приспособен сюжет, най-хубав филм, който не е на британски и най.добър шеф, както и операторско майсторство, музика и тон. Това е и рекорден брой оценки за неанглоезичен филм.

Приемайки оценката за акомодацията на известния разказ на Ремарк, режисьорът Едвард Бергер съобщи, че основателите му са израснали с " отговорност да опишат историята " и са били поласкани от това, че публиката я е " приела със завладяваща обич ". Каза, че се отърсил от " подозренията " си дали да прави кино лентата, откакто бил поощрен от щерка си, прочела книгата в учебни заведения.

 Бари Киоган, спечелилият в категория
© Reuters

Бари Киоган, спечелилият в категория " Най-добра поддържаща мъжка роля " с осъществяването си в " Баншите от Инишерин ".

" Изключителен английски филм ", " Оригинален сюжет ", най-хубав поддържащ артист (Бари Киоган) и най-хубава поддържаща актриса (Кери Гордън) отидоха при " Баншите от Инишерин ".
Най-добър артист е Остин Бътлър за " Елвис ", най-хубава актриса - Кейт Бланшет ( " Тар " ). " Елвис " към момента и статуетки за кастинг, дизайн на костюми и и грим. Наградата на Бътлър се счита за една от изненадите - Колин Фаръл ( " Баншите от Инишерин " ) и Брендан Фрейзър ( " Китът " ) се смятаха за любимци.
" Навални ", отдаден на най-известния критик на Кремъл, завоюва премията за най-хубав документален филм. В него взе участие и българският проверяващ публицист Христо Грозев, на който екипът посвети премията, само че който не бе позволен до церемонията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР