На Запад не стихва коледното пазаруване, особено в традиционните търговски

...
На Запад не стихва коледното пазаруване, особено в традиционните търговски
Коментари Харесай

Рождество Христово по света - от Витлеем до Рим frognews.bg

На Запад не стихва коледното извършване на покупки, изключително в обичайните търговски региони на огромните европейски столици като " Оксфорд стрийт " в Лондон.

 

Въпреки икономическата рецесия във Англия са изхарчени над 2 милирада и половина паунда за дарове единствено в двата дни преди Коледа. 

Атмосферата обаче не е толкоз празнична за над 1 милион души в Съединените щати и Канада, които посрещнаха Рождество Христово без ток поради продължаващата снежна стихия.

 

Според Си Ен Ен тя е лишила живота на минимум 16 души единствено в Съединените щати. В щата Монтана температурите са паднали до минус 45 градуса по Целзий. Десетки полети са анулирани, а жителите на Сиатъл и Портланд бяха снимани да карат кънки по замръзналите улици.

Рождество Христово минава и под знака на благотворителността и съпричастността. Вчера в испанската столица Мадрид фондацията " Посланици на мира4 провежда обичайната вечеря за бездомните.

В Берлин Евангелската черква раздава храна на хората в потребност. 

В литургията на Бъдни вечер папа Франциск още веднъж обърна внимание на обществената неправда: " Хора по света, които са гладни за благосъстояние и власт, употребяват своите съседи, своите братя и сестри. В какъв брой войни и на какъв брой места, даже през днешния ден, дават отговор на човешките достолепие и независимост с ненавист. Както постоянно, жертвите на тази човешка лакомия са слабите и уязвимите ".

Главата на Римокатолическата черква ще произнесе обичайното за Рождество Христово одобрение " Урби ет орби " или " Към града и към света " от балкона на катедралата " Свети Петър " във Ватикана. Очаква се словото на папата да бъде отдадено на спора в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР