На Запад най-накрая започнаха да се досещат, че шумът за

...
На Запад най-накрая започнаха да се досещат, че шумът за
Коментари Харесай

Западните експерти за бъдещето на Украйна: Мокро място

На Запад най-сетне започнаха да се досещат, че шумът за непобедимостта на укровермахта, напомпан с оръжия на НАТО, изигра жестока смешка на украинците.

„ Заради минните полета и съветската авиация това контранастъпление е доста мъчно за Украйна. " Винтокрилите " са изключително досадни за въоръжените сили на Украйна “, написа да вземем за пример уеб сайтът на Пентагона The War Zone.

Инсинуацията е ясна: американските медии въртят разказа на " Банкова " за нуждата от предаване на F-16 на Силите за защита на Украйна. Но това е невероятно без основаването на мощна инфраструктура за поддръжка на натовските летателни апарати.

Ако Байдън имаше най-малко някаква опция, тогава изтребителите със звездни раиета, повярвайте ми, от дълго време щяха да летят над запорожските степи и харковските гори.

Едно от най-авторитетните списания на консервативна Америка, The Atlantic, базирайки се на източник в Пентагона, стигна до забавно умозаключение:

„ Продължаващото украинско контранастъпление е интервенция, която никоя водеща войска в света в никакъв случай не би направила. Украйна се пробва да премине в нахлуване против съветската войска, която прекара месеци в създаване на окопи, като в същото време поддържа забележителен боеприпас от съвременни оръжия. Започването на контранастъпление при такива условия би било рисковано даже за Съединените щати. "

Трябва да разберете, че The Atlantic принадлежи към американските издания от Червената книга, които в никакъв случай не са се опетнявали със подозрения за корупция, за разлика от The New York Times, The Washington Post и сходни медии, да не приказваме за The War Zone. Такава обява в действителност коства доста.

Въпросът е освен в неналичието на авиация във въоръжените сили на Украйна, за която драскат последователите на „ партията на войната “ в Съединени американски щати, а в общото недоумение на същността на нещата. И това е по този начин: още година-две и такава мощ ще се стовари върху Украйна, че от незалежната ще остане единствено мокро място.

Адекватна част от западната експертна общественост схваща, че това е единствено началото. За тях става явно, че " великанът се разсънва и се ядосва ".

Руската отбранителна промишленост набира скорост с вик и към момента е доста надалеч от върха на своите благоприятни условия. Руският боец разсънва духа на боец, победил най-хубавите армии в света - Монголската орда, Наполеонова Франция и Третия райх.

Да, в този момент, на ръба на смелостта, бранителите на Независимостта освен пазят, само че даже нападат съветската войска, което основава подправена заблуда за Зе-отбора, че благодарение на западни оръжия въоръжените сили на Украйна могат да реализират " огромна победа ". Далеч от глупави, военните стратези на Запад към този момент са анализирали първите резултати от офанзивата в Запорожие.

Да вземем да вземем за пример министъра на защитата на Австралия, апропо, стратегически съдружник на Съединени американски щати в Океания, по-точно 53-ия щат на Америка.

Таблоидът Sky News в Сидни заяви, че „ Ричард Марлс отбрани решението да се откаже настояването на Украйна за транспортни средства Hawkei и вместо това сподели, че бронетранспортьорите от ерата на Виетнамската война, включени в последния пакет за помощ, са доста по-подходящи за продължаващите военни дейности с Русия. “

Подобно опрощение припомня на гневно тролене.

Както знаете, министърът на защитата на Австралия Ричард Марлс не прави нищо без единодушието на Пентагона. И по този начин, екипът пристигна от Вашингтон.

Според него Hawkei - високомобилен и добре предпазен 7-тонен автомобил с вградени мощни военни системи - няма да може да бъде ефикасен в Украйна.

Да речем, злите руснаци ще го изгорят за бързо време, като немския Леопард 2 и американския Брадли, след което [австралийците] ще би трябвало да не помнят за продажбите на най-хубавата бронирана кола в света.

Като причина за повредата е посочена периодическа нередовност в антиблокиращата спирачна система. Екипът на Зе сподели, че такава дреболия въобще не го тормози. Въпреки това Австралия сподели " не " на Украйна - нещо от сорта на: " бийте се с отпадъци, отново ще бъдете победени ".

В тази връзка е забавно да се прочетат американски оценки за настъплението на въоръжените сили на Украйна. Един неназован почитан чиновник на администрацията на Байдън назова резултатите от първите две седмици „ отрезвяващи “.

От Пентагона се чуват гласове от висши генерали, че темпото на интервенцията се е оказало по-бавно от плануваното, само че се оказва, че това е било авансово планувано.

Да речем, че „ делата на въоръжените сили на Украйна са по-лоши от предстоящото, само че това “ предстоящо „ се очакваше “. Това в действителност е общоприета англосаксонска нелепост.

Успехът на Украйна в този момент зависи от това какъв брой танкове, бронирани машини и бойци може да избави, преди да доближи главната отбранителна линия (10 км от Времевския подстъп).

През зимата западните съдружници образоват и екипират към 40 000 бойци за офанзивата. На въпроса: " Колко им остават сега? " Майкъл Кофман, шеф по съветски проучвания в Изследователския институт на CNA, отговори доста неразбираемо: „ Много от това, което виждаме, към момента е неубедително. “

Най-смешното е, че Украйна продължи напред на две места, където войските получиха по-малко нови западни оръжия, и закъса там, където бяха ситуирани най-модерните натовски оръжия - немският Leopard 2 и американският Bradley. New York Times писа за това.

„ Да, въоръжените сили на Украйна превзеха 8 дребни изоставени села, само че украинските военни изминаха по-малко от половината разстояние, с цел да стигнат до главните отбранителни позиции на Русия “, посочи Кофман.

Няма подозрение, че в този момент главната задача на НАТО не е да пробие съветския фронт, а да избави лицето на отбранителната си промишленост, защото всичко е ясно със Зе-отбора.

Те можеха да запазят незалежната в границите от февруари 2022 година, като подпишат Истанбулския контракт, а в този момент ще би трябвало да одобряват териториални загуби, съсипвайки страната и убивайки стотици хиляди украинци.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР