На Запад често ни обвиняват, че не обръщаме много внимание

...
На Запад често ни обвиняват, че не обръщаме много внимание
Коментари Харесай

Епископ Тихон: Там където разумът и сърцето се приближават – това е вярата

На Запад постоянно ни упрекват, че не обръщаме доста внимание на Рождество Христово, а все гледаме Възкресение, само че това не е правилно. Рождество Христово е празник, който е на фамилията, което се събира на Бъдни вечер, на безшумно, на умерено, на постни храни, в смирено очакване на раждането на Господ. Това сподели викарият на Българската православна черква свещеник Тихон в студиото на „ Челюсти “ по NOVA NEWS.

 

Той уточни, че притаеността на празника не е прочувствена, а философска. „ Това е поглеждане към себе си и вярата, че това което виждаш в себе си ще бъде осветено от идването на Христос “, добави той.

 

По негови думи „ вярата не е единствено с разсъдък, тя не е и единствено с страст “. „ Там където разсъдъкът и сърцето се доближават – това е вярата “, сподели свещеник Тихон.

 

Човек търси леговище в страстта, счита той. Епископ Тихон е на мнение, че е закононарушение, че 30 години след измененията към момента в учебните заведения няма вероучение. „ От това вероучение никой няма да стане набожен, само че ще научи защо става дума. Християнството е най-мощната вълна в нашето развиване “, сподели той. Тихон сподели, че страната отхвърля да вкара вероучение, тъй като „ всичките са комунисти още “.

 

Тихон сподели, че " просвета значи облагородяване, а ние имаме подивяване, нравите се подивиха ".

 

Епископ Тихон пожела на хората да надграждат и да протягат душата си към Господ. " Тогава получаваш по-ясно сърце и по-ясен разсъдък, тогава добротата се умножава ", сподели той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР