На задържан беларуски блогър, една от водещите фигури в протестите

...
На задържан беларуски блогър, една от водещите фигури в протестите
Коментари Харесай

Беларуски блогър автор на лозунга Спрете хлебарката е заплашен от 3 години затвор

На арестуван беларуски блогър, една от водещите фигури в митингите против президента Александър Лукашенко, са повдигнати обвинявания в нарушение на публичния ред и нахлуване над служител на реда. Той може да бъде наказан на три години затвор, съобщи Ройтерс, като се базира на управляващите.

Следственият комитет заяви, че публично е повдигнал обвинявания на блогъра Сергей Тихановски и още седем арестувани деятели за образуване на дейности, " провокирали доста нарушение на публичния ред ", както и за нахлуване над чиновник на реда.

Тихановски, уредник на редица демонстрации против Лукашенко и създател на лозунга " Спрете хлебарката ", който съпоставя президента с воин хлебарка от детска брошура, беше арестуван предишния месец по време на протестна акция край Минск.

Днес беларуският президент упрекна опозицията, че се пробва да дестабилизира ситуацията в страната, което по думите му може да докара до " кръвопролитие на площада ".

Откакто пристигна на власт през 1994 година, 65-годишният Лукашенко, някогашен началник на руско групово земеделско стопанство, не толерира опозицията и се надява на президентските изборите на 9 август да завоюва нов мандат на поста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР