На Юрген Клоп ще му се наложи да се лиши

...
На Юрген Клоп ще му се наложи да се лиши
Коментари Харесай

Ребуси пред Клоп преди рестарта на Шампионска лига

На Юрген Клоп ще му се наложи да се лиши от двама играчи от първия тим на Ливърпул за втората половина на сезона в Шампионската лига. Това ще се случи, откакто клубът от Мърсисайд си купи Коди Гакпо от ПСВ Айндховен в края на 2022-а година.

Ливърпул, както и всеки различен клуб в елиминациите, има право на 25 играчи от „ Списък А “ в тима си за шампионата, само че осем от тях наложително би трябвало да се подготвени в Англия до 18-годишна възраст или най-малко да са имали тригодишен интервал там.

Клоп уточни група от 24 играчи за груповата фаза, откакто нямаше задоволително подобаващи локални футболисти. Така той ще бъде заставен да остави един състезател, с цел да направи място за новото попълнение Гакпо след прехвърлянето му за 45 милиона паунда на „ Анфийлд “.

Клоп също по този начин ще би трябвало да взема решение за избора на Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Двамата не бяха в листата за групите, защото се контузиха продължително и германецът реши да не ги включва. Сега и двамата са подготвени и могат да се върнат, а Окслейд-Чембърлейн се класифицира като състезател, подготвен от асоциацията, само че това не взема решение изцяло проблемите на мениджъра.

Това е по този начин, защото половината от осемте подготвени играчи на Ливърпул би трябвало да са упражнявали и в клуба, а тези футболисти са единствено трима – Трент Александър-Арнолд, Куивийн Келехър и Къртис Джоунс.

Клоп може да реши този проблем, като записва Стефан Байчетич като състезател от „ Списък Б “ съгласно регулациите на УЕФА. Тези футболисти там могат да вземат участие в Шампионска лига без да са част от тима от 25 играчи. Байчетич, който се причисли към Ливърпул от Селта Виго през 2020-а, към този момент има право да стане състезател в „ Б “, откакто прекара две години в клуба и беше под 21 години.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР