На янунарската си сесияОбщински съвет - Плевендаде съгласие Общината да

...
На янунарската си сесияОбщински съвет - Плевендаде съгласие Общината да
Коментари Харесай

ОбС даде съгласие по проект за облагородяване дворното пространство на детска градина по „Красива България“

На янунарската си сесияОбщински съвет - Плевендаде единодушие Общината да кандидатства с план за облагородяване на дворното пространство на детска градина „ Иглика “, гр. Плевен. За плана ще се търси финансова поддръжка по Кампания 2023 на план „ Красива България “. Предложението бе подкрепено от 36 общински съветници, срещу и въздържали се - нямаше.

Община Плевен е в развой на подготовка на плановото предложение по размер 02 " Подобряване на обществената инфраструктура ", ориентирана към обезпечаване на подобаваща и рентабилна просветителна и здравна инфраструктура, както и към оптимизация и рационализация на обществената инфраструктура. Допустими претенденти по мярката са общините и държавните институции, които са притежатели на обектите или с делегирани права за тяхното стопанисване и ръководство. Финансовата рамка на всеки план е общ бюджет от 60 000 до 450 000 лева с Данък добавена стойност при съфинансиране от претендента минимум 50 % от общия бюджет.

За облагородяване на дворното пространство на ДГ „ Иглика “ има направен капиталов план и позволение за градеж. Проектът планува унищожаване на рискови детски уреди за игра от площадките на четирите групи и създаване на нови такива, слагане на нови пейки, ремонт на алеите и озеленяване на дворното пространство. Количествено-стойностната сметка към утвърждения капиталов план е в размер на 145 000,00 лева с Данък добавена стойност, като според разпоредбите за финансиране Община Плевен би трябвало да взе участие с минимум 50 на 100 от общата стойност на плана, т.е. 77 128 лева с Данък добавена стойност.

Крайният период за подаване на плановото предложение е до 20 февруари 2023 година Изискуемият документ според изискванията за кандидатстване, потвърждаващ и доказващ желанията на претендента, е решение на Общинския съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР