На второ четене се разглеждат текстовете от бюджета на Държавното

...
На второ четене се разглеждат текстовете от бюджета на Държавното
Коментари Харесай

НС: Обезщетението за втората година от майчинството ще бъде 780 лева

На второ четене се преглеждат текстовете от бюджета на Държавното публично обезпечаване. Обезщетението би трябвало да е годно за цялата година, а не от обнародването на закона в " Държавен вестник ", защото той влиза в действие със задна дата, оповестява.

Повечето ремонти обаче влизат в действие от 1 август, да вземем за пример - растеж на минималните осигуровки за земеделските стопани от 710 до 780 лв..

Минималният застрахователен приход се приравнява на минималната заплата от 780 лева, взеха решение дефинитивно депутатите.

От Българска социалистическа партия настояха минималното заплащане да бъде увеличено до 850 лв.:  " Хайде да използван пък този път европейското право - минимална заплата, която да е 50% от междинната, в този момент и незабавно от 1 юли. 850 лева за 500 хиляди работещи небогати ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се обърна към болшинството с думите- " самозвани евроатлантици ".

От " Продължаваме промяната - Демократична България " репетираха, че това е формулата от началото на идната година, само че не е почтено по отношение на бизнеса смяната да се прави в средата на актуалната.

За Движение за права и свободи най-важно бе запазването на минималните вноски за земеделските производители и тютюнопроизводителите.

" Тъй като, когато бъдат увеличени минималните осигурителни прагове на 780 лева, на годишна база сумата, която те би трябвало да заплатят единствено за осигуровки, е към 3000 лева и това е без такса за счетоводител ", уточни Селим Али.

Аргументи в тази тенденция даде и Ирена Димова от ГЕРБ-СДС:  " Знам, че би трябвало да има всичките да са еднообразно сложени към обществената система, само че би трябвало да отчетем и другите фактори, които въздействат върху родното произвеждане и върху фермерите. Затова ви апелирам за поддръжка на актуалното предложение ", съобщи Димова, която бе репликирана от Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ, съгласно който най-малките би трябвало да имат съответно подкрепяне през бюджета на земеделското министерство, а не през Държавното публично осигуряване  "...защото когато пристигна време те да получат, лицата би трябвало да знаят, че кой колкото е внесъл, толкоз ще получи ".

По-рано депутатите утвърдиха дефинитивно бюджета на здравната каса, която ще разполага с малко над 7 милиарда лв..

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР