На втория ден от старта тол системата вече притесни водачи

...
На втория ден от старта тол системата вече притесни водачи
Коментари Харесай

На втория ден: Обновяване на тол системата притесни шофьори на ТИР-ове по границите

На втория ден от старта тол системата към този момент тормози водачи на ТИР-ове. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " в този час водачи на тежкотоварни коли, които желаят да си закупят електронна маршрутна карта, са в изчакване. Причината - системата, която издава таксуващите документи, прави ъпдейти. Шофьорите разясняват, че сега нямат бордови устройства и по тази причина са желали да си купят карта за деня. Водачите са получили информация, че услугата на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) в цялата страна се е сринала.
По думите на проф. Олег Асенов от АПИ системата не е блокирала, а се е употребило времето, в което се подменят промените на митниците, с цел да се обновят маршрутните карти в софтуера. Очаква се в 07:45 ч. системата да тръгне още веднъж, разясни специалистът в ефира на утринния блок на bTV.
Според проф. Асенов се е очаквало ъпдейтът да се случи по-рано. Той разясни, че тол контролът е подготвен за опция потребителят да се таксува, защото правоприлагането става на място. Проф. Асенов сподели, че тол контролът даже спомага на водачите, с цел да си закупят маршрутни карти. " Кол центърът работи 24 часа за старта на системата, а хората сами се обаждат. Основните компликации, които имахме, че хората мъчно си избират направления на картата ", означи проф. Асенов.

Междувременно на пътя Плевен-Ловеч край село Брестовец има камери на тол системата. Хората недоволстват, тъй като се постанова да заплащат тол такса за към 50-100 метра разстояние. Жителите са събрали 1500 подписа, с което упорстват да се обърне внимание на казуса. И в близкото село Гривица също се провежда митинг, като хората са подготвени даже да блокират пътища в Плевенско.
Проф. Олег Асенов съобщи, че това е проблем от доста години и напомни, че от АПИ са изпратили писма до всички общини, с цел да се посочи къде да бъдат преместени табелите, които оказват от кое място стартират основните пътища. По думите на специалиста обективността на електронното таксуване е безпристрастна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР