На втория ден от показанията на Майкъл Коен срещу бившия

...
На втория ден от показанията на Майкъл Коен срещу бившия
Коментари Харесай

Гражданските и наказателни дела на Тръмп в Ню Йорк се сблъскват с Майкъл Коен на скамейката

На втория ден от показанията на Майкъл Коен против някогашния президент Доналд Тръмп в неговия цивилен развой за машинация, юрист от канцеларията на основния прокурор на Ню Йорк възрази на въпрос от юриста на Тръмп Алина Хаба.

Прокурорът Колийн Фахърти сподели, че въпросите на Хаба наподобява „ пропущат “ въпроси, свързани с наказателно дело против президента, за което Коен също е основен очевидец.

Коен е някогашен изпълнителен шеф на Trump Organization, който години наред беше измежду най-близките довереници на Тръмп. Сега той е в центъра на две каузи, наказателно, заведено от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, и гражданско, заведено от основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс.

В правосъдната зала за показанията на Коен в сряда бяха Тод Бланш и Сюзън Нечелес, двама юристи, които съставляват Тръмп в наказателното му дело, в което той се е пледирал за почтен по 34 закононарушения за подправяне на бизнес документи. Няколко реда зад тях беше Сюзън Хофингер, един от водещите прокурори по това дело, дружно с още четирима.

Коен призна, че е излъгал, когато се е признал за отговорен за укриване на налози през 2018 година

Хаба сподели, че Коен „ се е намесил в доста случаи, включващи моя клиент. “

Не дълго по-късно тя попита дали Коен в миналото е бил представляван от Робърт Костело, юрист, който се яви, по искане на Тръмп, пред огромното правосъдно жури в Ню Йорк, което упрекна Тръмп през март. Коен сподели не.

Костело твърди, че Коен му се е доверил и се е опитал да дискредитира Коен пред огромното жури, заявявайки, че Коен е бил на „ турне за възмездие “ против Тръмп.

Habba попита дали Коен в миналото е казвал на Костело: „ Нямам нищо за Доналд Тръмп. “

Коен сподели, че не си спомня да е споделил това.

Коен казвал ли е в миналото на Костело, че ще направи всичко належащо, с цел да избегне пандиза, попита Хаба.

Коен сподели, че не си спомня да е споделил това.

Главният прокурор и Манхатън D.A. „ работа в тандем “

Няколко минути по-късно Коен свидетелства, че членове на офисите на Джеймс и Браг са били на срещи с него. И двата офиса са признали по-рано, че членовете на офиса на Джеймс са били назначени да работят с офиса на Браг.

" Значи офисът на A.G и офисът на D.A. са работили в тандем? " — попита Хаба.

„ Това е вярно “, споделя Коен.

Скоро по-късно Фахърти сподели на арбитър Артър Енгорон, че се тормози, че разпитът „ пролива “ в другия случай.

>

На Habba беше разрешено да продължи. Тя повдигна книга от Марк Померанц, някогашен прокурор от Манхатън, който преди този момент е управлявал D.A. следствие на офиса против Тръмп. Книгата разказва някои от това, което в последна сметка ще бъде съвсем две дузини срещи сред Коен и следователите на окръжния прокурор на Манхатън преди обвиняването против Тръмп.

Померанц написа, че престъпното минало на Коен повдига евентуални проблеми с достоверността. Без да се загатва по време на свидетелските показания, Померанц също написа, че „ мисли, че [Коен] споделя истината. “

Светъл миг настъпи скоро откакто Habba загатна, че Коен е свидетелствал под клетва, че е съдействал за подправяне на оценки, само че не е посочен като обвинен по делото на основния прокурор, нито на окръжния прокурор.

Habba попита дали това може да се дължи на обстоятелството, че офисът на Джеймс не го намира за благонадежден.

„ Вие вършиме умозаключение, което аз не знам, можете да попитате госпожа Джеймс “, отговори Коен.

От първия ред на галерията Джеймс сподели високо, „ несъгласие “, предизвиквайки смях.

Habba също нападна достоверността на Коен, като посочи това, което отбраната твърди, че са претекстовете му да свидетелства против Тръмп.

Habba сподели текстови известия, включени като доказателства в Федералното наказателно дело на Коен. В текстовете от началото на 2017 година неидентифицирано лице пита Коен кой ще бъде шеф на кабинета на Белия дом.

Неидентифицираното лице позна дъщерята на Тръмп Иванка, Джаред Къшнър и други.

„ Продължете допускам малоумен “, написа Коен.

„ Спрете!!! Вие??? “ индивидът отговори.

„ Ще ви подскажа….да “, изпрати известие Коен.

„ Оооо “, отговори лицето.

Коен беше не е посочен за шеф на кабинета, само че той свидетелства, че не е желал тази работа.

„ Получих позицията, която желаех. Няма нищо срамно да бъдеш персонален юрист на президента “, Коен сподели.

От боготворене към неприязън

Habba по-късно повдигна многото медийни изяви на Коен, критикуващи Тръмп, контрастирайки обществената му неприязън към Тръмп през последните години с изказванията му на боготворене преди изборите на Тръмп и по време първата си година на поста – когато Коен фамозно сподели, че би „ понесъл патрон “ за Тръмп.

Habba сподели телевизионно изявление от 2015 година, в което Коен сподели, че 10 милиарда $ може да са подценяване на благосъстоянието на Тръмп и публикация от същата година, в която той е представен, че Тръмп има „ всички качества на популярен президент “. В друга публикация Коен беше представен да приказва възторжено за „ характера и качествата на господин Тръмп “. В туит Коен написа, че има вяра „ с цялото си сърце, че единствено #Trump ще #MakeAmericaGreatAgain. “

Но през последните години Коен направи кариера, като подлага на критика Тръмп, призна той на естрада в сряда. < /p>

Habba попита дали Коен приказва за Тръмп по време на всеки епизод на своя подкаст. Той сподели, че го прави.

„ Г-н Коен, имате финансов тласък да критикувате господин Тръмп, нали? “ Попита Хаба.

„ Да “, сподели Коен.

Тя приключи разпита си, като попита: „ Молили ли сте в миналото президента Тръмп да ви помилва, до момента в който беше в Белия дом? “

„ Не “, отговори Коен.

През 2018 година Коен се призна за отговорен по федерални обвинявания, свързани с нарушавания на финансирането на акцията и неистина пред Конгреса.

Коен също беше неведнъж задаван въпрос за свидетелските показания в Сената от 2019 година, в които той сподели, че Тръмп в никакъв случай не го е молил да раздуе числата за „ персоналното си изказване “. На трибуната в сряда Коен в началото назова това неистина, преди да каже, че е сбъркал, като го е нарекъл по този начин. Той сподели, че Тръмп в никакъв случай не го е питал непосредствено.

Очевидната му неустановеност накара Клифърд Робърт, юрист на Ерик Тръмп и Доналд Тръмп-младши, да изиска от арбитър Енгорон бързо да приключи делото.

Engoron отхвърли настояването. Тръмп неотложно се изправи и излезе, воден от екипа си от Тайните служби.

Предложение за отменяне „ изцяло отречено “

По време на пренасочения разпит от страната Коен беше помолен да изясни в допълнение проблем с показанията му в Сената.

„ Той не е споделил съответно „ Майкъл, иди да увеличиш числата “, сподели Коен. „ Доналд Тръмп приказва като мафиотски необут. Той ви споделя каквото желае, без категорично да ви го споделя. Разбрахме какво искаше. “

Преди Коен да бъде извинен, Робърт още веднъж изиска да отхвърли делото на съображение, че Коен, който назова основен очевидец, е излъгал няколко пъти. „ Приключете с това един път вечно “, помоли той съдията тъкмо преди съдът да бъде отсрочен за деня.

„ Категорично отречено “, сподели арбитър Енгорон, добавяйки, че има доста доказателства по делото, достоверни или не, и че той не счита Коен за основен очевидец. „ Няма метод, няма как… има задоволително доказателства в това дело, с цел да се запълни тази правосъдна зала. “

Коен твърди в първия си ден от свидетелските си показания във вторник, че Тръмп му е споделил да поправя докладите за финансовите условия – документи в сърцевината на делото за машинация – да стигне до чиста стойност, която Тръмп си е определил „ случайно “. Коен няколко пъти отговори на въпросите на Хаба с фразата „ запитан и виновен “ – несъгласие, което юристите от време на време повдигат, само че очевидците не могат.

В един миг във вторник юристът на Тръмп Кристофър Кисе скочи от стола си. Той стачкува пред съдията, като сподели, че „ този очевидец е отвън надзор. “

Тръмп, разпитан със заповед за задръстване, санкциониран с $10 000

Докато Коен беше фокусът на юристите в правосъдната зала в сряда, изказване, направено тъкмо пред вратите по време на отмора, върна фокуса към Тръмп.

По време на утринната отмора Тръмп загатна пред репортерите за „ човек, който е доста привързан, седящ до “ арбитър. Секретарят на съдията, Алисън Грийнфийлд, нормално седи тъкмо до съдията и по време на предварителни чувания постоянно самата тя разпитва юристите на двете страни.

По-рано през месеца съдията наложи лимитирана заповед за възбрана на Тръмп да прави подстрекателни мнения за правосъдния личен състав, откакто разгласява за Грийнфийлд в обществените медии.

По време на обедната отмора на съда, откакто репортерите бяха изведени от стаята, юристите от двете страни и Тръмп останаха вътре близо час.

Когато съдът се възобнови, Тръмп незабавно беше извикан да свидетелства и постави клетва. Енгорон го разпита.

Тръмп призна, че е направил изказването, само че сподели, че става въпрос за „ ти и Коен “.

" Нямаше поради индивида от другата ми страна? " Енгорон попита, имайки поради Грийнфийлд.

„ Да, сигурен съм “, сподели Тръмп.

Скоро по-късно Тръмп беше позволен да напусне трибуната. Енгорон му наложи санкция от 10 000 $.

Адвокатите на Тръмп стачкуваха, като споделиха, че държанието на Грийнфийлд е извънредно за чиновник.

Адвокатът на Тръмп Алина Хаба сподели, че „ не обича да крещи на нея адвокатски служители, които не са спечелили мантията, " и сподели, че „ въздействието на Грийнфийлд върху съдийската пейка е изцяло несвоевременно и би трябвало да спре. "

Engoron отвърна, че неговата процедура е да се съветва със своите адвокатски служители.

„ Оценявам приноса и на двамата си правни чиновници “, сподели Engoron. „ Всеки арбитър прави нещата по друг метод. Не знам дали другите ги карат да седят на пейката, аз по този начин върша нещата. Аз вземам окончателните решения. “

Това е вторият път, когато Тръмп е санкциониран защото заповедта за задръстване беше въведена. Той беше санкциониран с 5000 $ на 20 октомври, защото имитация на изтритата обява в обществените медии, която провокира заповедта, в никакъв случай не е била премахвана от уебсайт на акцията.

Енгорон загатна, че Тръмп ще бъде санкциониран повече, в случай че още веднъж нарушава реда за задръстване.

„ Направи го още веднъж, ще бъде по-лошо “, сподели Engoron.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР