На втория ден от единайсетата стачка на служителите от Air

...
На втория ден от единайсетата стачка на служителите от Air
Коментари Харесай

Air France отменя 25%от днешните си полети

На втория ден от единайсетата стачка на чиновниците от Air France с искане за нарастване на заплатите, френската самолетна компания анулира през днешния ден 25% от полетите си, съобщи Франс прес.

Националният авиопревозвач чака да бъдат изпълнени 70% от полетите на далечни дистанции, 65% от междинните полети от и до парижкото летище Роаси и 80 % от полетите на къси разстояние на парижката аерогара Орли и в районите.

Едновременно с това продължава и двудневната стачка на железничарите от националната жп компания SNCF.

За да откри излаз от спора за заплатите, управлението на Air France предложи, безрезултатно, проект за навсякъде нарастване на заплатите с 2 % през 2018 година, както и в допълнение 5 на 100 в продължение на три години (2019-2021 година), съобщи Българска телеграфна агенция. Синдикатите желаеха неотложно нарастване с 5,1 на 100, откакто в началото упорстваха за неотложно нарастване на заплатите на всички чиновници с 6 % като отплата за неиндексираното към инфлацията възнаграждение от 2011 година.

Загубите за компанията от единайсетте дни стачки (включително и днес) възлизат на към 300 милиона евро, съгласно Франк Тернер, общоприет шеф на Air France.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР