На втората предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии

...
На втората предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии
Коментари Харесай

Огромна конкуренция сред математиците на втория предварителен изпит в УХТ

На втората предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии в Пловдив най-добре се показаха претендентите, които държаха изпит по математика.
 
" Комисията им сложи 2 цялостни шестици, а всички останали оценки са доста положителни, заяви доцент Десислава Вангелова, функционален декан в УХТ. – Солидна беше конкуренцията и по химия, където отличните оценки са 3, а един е също с оптималната - 6,00 ".
 
Пълно отличие сложи комисията и на един претендент, който постави изпита по съветски език. Отлични оценки получиха и 3-ма от явилите се на британски език, а една е по биология.
 
Според регламента изпитите се организират on-line, за 60 минути претендентите дават отговор на тест с 25 въпроса, а резултатите стават ясни незабавно.
 
От тази година приемът с непознат език дава опция да се държат изпити още по френски и немски език, с изключение на по съветски и британски. Кандидатите имат избор да се явят на предмета, по който имат най-вече познания, уточни доцент Вангелова.
 
Третата кандидатстудентска сесия стартира на 15 април 2024 година От понеделник до 10 май ще се одобряват заявките за изпитите, които ще се проведат на 11-и и 12-и, още веднъж през уикенда.
 
От управителния екип припомниха, че за място в УХТ претендентите с изключение на с оценки от приемните изпити, ще могат да се борят още с оценките от матурите или от наложителния държавен изпит за придобиване на професионална подготовка в професионалните гимназии.
 
За повече информация - https://uft-plovdiv.bg/.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР