На втора инстанцияСофийският апелативен съд ще се произнесе до месец

...
На втора инстанцияСофийският апелативен съд ще се произнесе до месец
Коментари Харесай

Искат 15 г. затвор за убиеца на Милен Цветков

На втора инстанция
Софийският апелативен съд ще се произнесе до месец за присъдата

Шофьорът разгласи, че се разкайва

До един месец Софийският апелативен съд ще се произнесе за присъдата на Кристиан Николов, който точно на Великден през 2020 година в София умъртви при злополука журналиста Милен Цветков.

Днес прокуратурата изиска 15 години затвор за 23-годишния Кристиан. Според обвиняването по време на злополуката той е бил под въздействието на три типа опиати и е карал с близо 100 км в час. Прокуратурата и частните обвинители упорстват водачът да бъде приет за отговорен, че e работил при възможен предумисъл, а не при несъобразителност. В пледоариите те подчертаха, че в последните 300 метра преди удара Кристиан е ускорявал придвижването на колата, вместо да понижи скоростта и да направи всичко допустимо да избегне удара.

На първа инстанция градският съд осъди Николов на 9 година затвор, откакто не одобри за потвърдено обвиняването за предумисъл и това докара до по-лекото наказване.

Кристиан изиска през днешния ден от съда да понижи наказването му или да върне делото на първа инстанция, като не се въздейства от публичния напън. “Разкайвам се горчиво за случилото се. Сърцето ми е чисто пред Господ, тъй като откровено се разкайвам. Има един израз: “Всеки носи своя кръст ”. Аз постоянно ще нося моя кръст, без значение от наказването ”, сподели Николов и добави, че откакто стоял година и половина в ареста, към този момент виждал света друго.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР